zaterdag 19 mei 2018

Sanne Wisselink: een voorbeeld voor velen - deel 2

Pinksterloop 2018 

Op maandag 21 mei a.s. vindt volgens een jarenoude traditie de Pinksterloop plaats. Dit keer is de start van dit laagdrempelige en gezellige duurloop-gebeuren in de Heelweg. Mede-organisator Joke Wossink heeft als motto gekozen: "komt allen tezamen!” Altijd fijn deze Kerstboodschap in mei, maar het geeft aan, hoe welkom iedereen is. Natuurlijk zal mister Heelweg, Dirk Vreman het hier helemaal mee eens zijn, want als er iemand lyrisch kan vertellen over dit fantastisch stukje Nederland, dan is hij het wel. Zekerheid is dan ook, dat de deelnemers volledig tot rust zullen komen tijdens de inspanning. Het wordt vooral genieten van alle bloemenpracht en al het wild, dat zeker nieuwsgierig zal zijn bij het passeren van het veelgekleurde peloton. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat er zelfs een vos of wolf gespot kan worden.

Grote vraag bij de organisatie is, of ook Sanne Wisselink zal aansluiten op de Pinksterloop. De Dinxperse schone heeft de smaak helemaal te pakken, maar de overtraindheid ligt op de loer. De dauwloop ligt nog vers in het geheugen, waar Sanne met de fiets naar toe trainde, de duurloop efkes afraffelde en vervolgens relaxed terugpeddelde. Een helse klus natuurlijk, zeker als je het fietsen niet zo gewend bent. Heeft iemand haar overigens op een racer zien aankomen, dan wel vertrekken? Na een heel gezellig samenzijn met haar familie op zaterdag, meldde ze zich vorige week zondag voor de vuurdoop: haar eerste triathlontraining. Na enkele fietskilometers in een straf tempo, liet ze zich total loss van het vehicle glijden. Het bleek naast de vermoeidheid, zeker ook te maken te hebben met lichamelijke ongemakken. “De bokse, met den plodde d`r in….. ik wet ut neet, moar ik heb now al gruwelijken last van miene stroese!” Nee, vrouw Wisselink had het bepaald niet eenvoudig en dat is wel logisch als je een zeem alleen kent van het ramen lappen. Maar het talent heeft inmiddels al best een leuke reputatie opgebouwd en wil zich zeker niet laten kennen. Bij navraag bleek, dat de 21e mei al omcirkelt is in haar agenda, dus moet het eigenlijk wel goed komen. 

De organisatie is er in ieder geval helemaal klaar voor en verdient een peloton van een mannetje of 50. Inclusief Sanne Wisselink, het voorbeeld voor velen….

Geen opmerkingen: