vrijdag 8 december 2017

It's 4U2 gaat lopen voor GUV Marathon

Jongeren van 12-16 jaar doen mee aan de GUV Marathon
Bij de kerk denken we al gauw aan de diensten op zondag. Maar de kerk is (en doet) veel meer! Tijdens de It’s4U2, jongeren van 12 tot 16 jaar, van zondag 12 november heeft Jorick Westerveld, één van de diakenen van onze kerk, ons uitgelegd wat de diaconie allemaal doet. Diaconie is een van de kernopdrachten van de kerk en heeft alles te maken met het omzien naar de medemens. Als It’s4U2 wilden we ook graag vorm geven aan ‘het omzien naar de medemens’ en zo kwamen we op het idee om mee te gaan doen met de GUV Marathon voor het kind. Eén op de acht kinderen in Nederland blijkt op te groeien onder de armoedegrens. Ook in Aalten en omgeving speelt dit schrijnende probleem. 

De GUV Marathon heeft als doel om geld in te zamelen voor deze kinderen. Wat betekent het voor kinderen om op te groeien onder de armoedegrens? Daardoor kunnen kinderen niet volledig meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Bij hen thuis is geen geld voor verjaardagsfeestjes, voor zwemles, en ook niet voor af en toe eens een leuk uitstapje, of voor een fiets. Allemaal dingen die voor de meeste kinderen heel gewoon zijn. Die armoede wordt vaak door de kinderen en hun ouders angstvallig stil gehouden. Als een kind uit zo’n gezin met stille armoede dan toch eens wordt uitgenodigd voor een feestje, moet het vaak ‘nee’ zeggen. Omdat er geen geld is om een cadeautje te kopen. Of simpelweg omdat er een zwempartijtje op het programma staat en het kind geen zwemdiploma heeft, en dus niet mee kan. Of omdat er een fietstochtje is en het kind geen fiets heeft. 

Door mee te doen met de GUV Marathon voor het kind en ons daarvoor te laten sponsoren, willen we deze kinderen helpen. Met een fiets, of zorgen dat die zwemles toch kan. Of met kaartjes voor een uitje, waardoor ook dat kind in die armoede-situatie in de klas weer eens kan vertellen over een leuk uitstapje dat hij of zij maakte. Op  23  december 2017 lopen/fietsen de jongens en meiden van de It’s4U2 (in estafette) deze marathon van het kind. We hopen natuurlijk dat veel mensen ons willen sponsoren! Dit kan door het invullen van de sponsorlijst waarmee de jongens en meiden rond gaan. En natuurlijk zou het erg leuk zijn wanneer er veel mensen langs de route staan om deze bikkels aan te moedigen! Meer informatie over deze actie en de route van de GUV Marathon van het kind vind je op aladnafm.nl/kinderhulpweek/ Of neem contact op met Heidi Ebbers; Heidiebbers@outlook.com, tel. 06 48623833

Geen opmerkingen: