donderdag 7 september 2017

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 180

Het team van Victor's Fruit 2016
Eén doel: revanche!

De bezoekersaantallen bereiken een dieptepunt en adverteerder Henk Mengers dreigt de stekker eruit te trekken. Het project ‘Hardlopen in de Nederlandse- en Duitse Grensstreek’ lijkt dood en begraven. Hoogtijd dus dat ik weer in de pen klim. Het zomerreces is ten einde, ik ga er met frisse tegenzin tegenaan.

Het is woensdagochtend 6 september. Ik beland in een onprettige discussie met mezelf. Ik sta op het punt de discussie te verliezen. Het onderwerp: vandaag de laatste 30+ duurloop voor de Berlijn Marathon, of stel ik hem lekker uit tot morgen? Mijn gezonde verstand zegt: “doe hem vandaag.” Dat duiveltje op mijn schouder, dat ook zo van bier en chips houdt, zegt: “blijf nog lekker een uurtje liggen en speel nog wat met je ballen. Dat duurloopje loopt niet weg…” Na een fel intern debat, wikken en wegen, het wegstrepen van de voors en tegens, besluit ik toch het eerste: ik doe hem vandaag. Er was slechts één ding dat de doorslag gaf: de Kramp Run. Dat dagje extra rust moet ervoor zorgen dat Team Victor’s Fruit zaterdag gaat shinen.

Na een glansrijke overwinning in 2015, sloeg de tweede plek van 2016 in als een bom. De temperamentvolle captain – Victor Duurland – schoof de ‘nederlaag’ volledig in mijn schoenen en dit leidde tot een vertrouwensbreuk. De ruzie werd breed uitgemeten in de media en het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat alles was uitgepraat. Inmiddels zijn we weer on speaking terms. De neuzen staan weer in dezelfde richting en er is een gezamenlijk doel: revanche!

De twee kopmannen van het team van 2016, Tim Mengerink en Luuk te Brake, maken geen deel meer uit van de selectie. Mengerink doet bewust een stapje terug en doet mee aan de TopRun, Luuk te Brake was tijdens de kwalificatiewedstrijden niet in vorm en werd daarom niet opgeroepen door Duurland.

Team 2017
Victor Duurland  heeft, naast zichzelf, voor de volgende vijf atleten gekozen. Stan Prinsen plaatste zich dankzij een geweldig optreden bij de Gerard Tebroke Memorialloop. De 17-jarige Varssevelder maakt zijn debuut voor Team Victors Fruit. Tim te Brake was één van de sterren van de winnende formatie van 2015 maar viel in 2016 buiten de boot. Dit jaar toonde hij zijn klasse en kreeg daarom een uitnodiging. Jerrel Balke is net als in 2016 van de partij. Ondanks dat hij onlangs niet goed uit de verf kwam bij de All Comers Meet, staat hij in de basis. Hetzelfde geldt voor Hagenees Sam ter Haar. “Sam is iemand waarop je kunt bouwen, hem laat ik nooit vallen”, liet Duurland weten aan de Gelderse Post. Als laatste is ondergetekende toegevoegd aan de selectie. IJzersterk in 2015 en een ijzertekort in 2016. Duurland: “Die selecteer ik ook altijd. Je weet van tevoren nooit wat je aan hem hebt, maar hij heeft een goedgevulde portemonnee, dat is wel handig na afloop in de kroeg.”

Of Team Victor’s Fruit aankomende zaterdag, net als in 2015, opnieuw op de hoogste trede staat, is natuurlijk nog maar de vraag. Als ik de startlijst bekijk, hebben we in ieder geval een ontzettende goede kans……

Geen opmerkingen: