dinsdag 18 juli 2017

Cadzand - 2e Zomeravondloop - 9,6 km - 46.27 min - 24e plaats

Ontzettend warm weer in Cadzand Bad
Het is ontzettend warm als Ina en ik, samen door de duinen in Cadzand Bad fietsen, waar de start van de 2e Zomeravondloop op Zeeuws Vlaanderen op het programma staat. Het voelt als een thuiswedstrijd omdat het maar een kilometer of drie van ons vakantiepark af ligt. Als we er aankomen doet het me gelijk aan de Winterboslopen in Beek denken als ik de befaamde stacaravan zie staan. De inschrijving is in strandpaviljoen 'De Zeemeeuw', waar de lopers kris kras door elkaar lopen waar andere vakantiegasten heerlijk van hun diner zitten te genieten! 

De opzet is hetzelfde als vorige week in IJzendijke één, twee of drie rondjes van 3,2 kilometer. Ik twijfel of ik me zal inschrijven voor de middellange- of langste afstand zoals dat zo leuk op het inschrijfbriefje staat. Het is me ook niet helemaal duidelijk of we de helft van de afstand over het strand lopen maar er is ook geen routekaartje te vinden. Toch blijft zo'n langere afstand voor mij in de vakantie trekken, omdat je dan meteen wat kilometers extra maakt. Ook is het tempo is iets lager dan normaal en dat is heerlijk lopen en met het warmlopen kom ik er achter dat we niet het strand op gaan. 

Als de jeugdlopen zijn geweest roept de speaker ons naar de start. 'We stapelen ons op naar de zee met het gezicht in de richting van Engeland', waarna een applaus volgt voor een deelnemer die deze week is getrouwd. Drie, twee, één start en daar gaan we en vrijwel direct moeten we een flinke bult zand in de richting van de duinen beklimmen. Het fijne zand komt na 100 meter al wat in de schoenen, als dat in de loop van de wedstrijd maar geen problemen gaat geven. We lopen door de duinen in de richting van het dorp en vlak voor het restaurant AIRrepublic van de beroemde sterrenchef Sergio Herman slaan we rechtsaf, een trap van ongeveer 20 treden naar beneden.

Net als vorige week begin ik wat rustiger dan normaal en na de eerste ronde kom ik door in 15.36 minuten. Ina staat gelukkig met water in de duinen op me te wachten en daar maak ik dankbaar gebruik van. Het kost me beide ronden wel ongeveer 10 seconden maar dat kan me niets schelen. De tweede ronde gaat een aantal seconden langzamer (15.46 minuten) en net als vorige week probeer ik in de derde ronde weer wat aan te zetten. Ook hier begin ik al wat gezichten te herkennen die er vorige week ook waren. De laatste ronde loop ik net boven het kwartier (15.05 minuten) en ben dan ook dik tevreden. Veel lopers maken na de wedstrijd nog graag gebruik van een verkoelend drankje in het strandpaviljoen en wij sluiten ons hier graag bij aan. De schemering valt al bijna in als we terug fietsen naar ons park, het was weer een prachtige avond. 

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

uitslagen

krantenverslag

site organisatie
Als we er aankomen doet het me gelijk aan de Winterboslopen in Beek denken als ik de befaamde stacaravan zie staan

 Ina staat gelukkig met water in de duinen op me te wachten en daar maak ik dankbaar gebruik van
De 2e en laatste Zomeravondloop op Zeeuws Vlaanderen zit er ook weer op