zondag 11 juni 2017

Triathlon Aalten: een professioneel maar laagdrempelig evenement - deel 1

Het bestuur van de triathlon Aalten met van links naar rechts Gerjo Wensink, Véronique Schulingkamp, Walter Vaags, Cindy Brussé en Nienke Hoitink
Zondag 18 juni 2017 vindt de 2e GUV Triathlon in Bredevoort plaats, een wedstrijd die georganiseerd wordt door wielerclub de Peddelaars, zwemvereniging Natare en atletiekvereniging AVA'70. De komende dagen worden er artikelen op de site geplaatst uit de Triathlon krant. In grote delen van Aalten, Oost Gelre en Winterswijk wordt deze week de krant huis aan huis verspreidt.

Hoe mooi maar ook spannend, is het om een uiterst succesvol evenement uit het verleden weer nieuw leven in te blazen. De verwachtingen waren hoog gespannen. Dit ondanks een korte voorbereidingstijd, een geheel nieuwe samenstelling van het bestuur en beperkte triathlon ervaring. Terwijl de inschrijvingen al volop binnenstroomden, werd er achter de schermen hard gewerkt om het evenement op Vaderdag 2016 in goede banen te kunnen leiden. 

Met de kennis vanuit drie sportverenigingen en fantastische ondersteuning van diverse leden en enkele ervaren triathlon coryfeeën, is het ons gelukt. En wat waren wij trots op het resultaat! Een geweldige opkomst met zowel ervaren als onervaren sportievelingen, veel bezoekers en zelfs het weer zat mee. Precies zoals we voor ogen hadden. Een professioneel, maar laagdrempelig evenement. Een sportieve en gemoedelijke sfeer, een leuk dagje uit voor de hele familie. 

De vele positieve reacties van vorig jaar hebben ons enthousiasme versterkt om er in 2017 een nog groter succes van te maken. Met de verbeterpunten in onze gedachten, die zeker ook aanwezig waren, hebben wij ons weer met veel energie ingezet voor de organisatie van de GUV Triathlon Aalten 2017. Het deelnemersaantal oversteeg dit jaar al snel het aantal van vorig jaar. Ook is het evenement uitgebreid met een zwemloop voor de jeugd van 8 – 14 jaar.

Als bestuur kunnen wij dit echter niet alleen. Onze grote dank gaat daarom uit naar alle deelnemers, bezoekers, en standhouders die aanwezig zullen zijn. Maar vooral willen wij onze hoofsponsoren uitvaartonderneming GUV en verzekeraar OWM Achterhoek, bedanken voor hun bijdrage, evenals de tientallen vrijwilligers die op het gehele parcours hun handen uit de mouwen steken. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!  

Wij wensen iedereen op 18 juni een sportieve en leuke dag toe!

Bestuur Triathlon Aalten 

Geen opmerkingen: