maandag 12 juni 2017

Oerkroeg Schiller, flauwe moppen en bier - deel 2

De (ex) voorzitters van AVA'70, Natare en de Peddelaars
Zondag 18 juni 2017 vindt de 2e GUV Triathlon in Bredevoort plaats, een wedstrijd die georganiseerd wordt door wielerclub de Peddelaars, zwemvereniging Natare en atletiekvereniging AVA'70. De komende dagen worden er artikelen op de site geplaatst uit de Triathlon krant. In grote delen van Aalten, Oost Gelre en Winterswijk wordt deze week de krant huis aan huis verspreidt. 

Dat in 2016 de GUV Triathlon Aalten weer in het leven werd geroepen was al een bijzondere gebeurtenis, maar dat er drie verschillende verenigingen zorg dragen voor het evenement maakt het misschien nog wel unieker. Wielerclub Peddelaars Aalten, atletiekvereniging AVA’70 en zwemvereniging Natare bundelen de krachten met een geweldige sportdag als resultaat.

Dave Posthumus, tot voorkort voorzitter van AVA’70, vat kernachtig samen hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “Oerkroeg Schiller, Wilmar, Piet en ik, flauwe moppen en bier.” Posthumus voegt daaraan toe: “Met Wilmar had ik eerder al eens aan tafel gezeten tijdens een bijeenkomst van NOC*NSF, het klikte goed. Hij baalde ervan dat we bij AVA’70 alleen maar van dat alcoholvrije hardloopbier schonken dus hebben we maar bij Schiller afgesproken.” Wilmar Westerveld, voorzitter van zwemclub Natare, beaamt dat de sfeer onderling, op zijn zachtst gezegd, niet heel serieus is. “De voorzitters-app wordt vooral gebruikt om elkaar uit te dagen om fit aan de start te verschijnen van de triathlon.”

Buiten het geouwehoer en geplaag om, zien de voorzitters wel degelijk het nut van de goede verstandhouding. Westerveld: “De samenwerking tussen de verenigingen verloopt zeer goed en is dit jaar zelfs nog verbeterd. Ook met de zwemverenigingen in de regio hebben we goed contact, we hadden onlangs een gezamenlijke bijeenkomst, daarnaast is er een samenwerkingsverband met Zwemsport Achterhoek. Korte lijntjes en advies over en weer.”

Piet Kraaijeveld, voorzitter van de Peddelaars, spreekt ook alleen vol lof over het onderlinge contact: “De samenwerking verloopt goed. De triathlongroep zorgt voor de verbinding tussen de verenigingen, dat is mooi om te zien.”

In 2016 deden de verenigingshoofden gezamenlijk mee aan de GUV Triathlon Aalten en dat deden ze niet onverdienstelijk. Ze sleepten een zevende plek uit het vuur.  Of het pijlsnelle trio dit jaar wederom samen ten strijde trekt, is tot op heden nog een groot vraagteken.

Geen opmerkingen: