donderdag 8 juni 2017

Bredevoort 2e Grachtenloop - 5 km - 20.32 minuten - 23e plaats

Langs de Slingeplas
Vorig jaar, bij de eerste editie van de Grachtenloop in Bredevoort, liep ik voor mijn gevoel een draak van een wedstrijd maar viel mij de gelopen tijd van 20.29 minuten erg mee. Achteraf zag ik toen op mijn Garmin dat deze maar een afstand van 4.86 kilometer aangaf. Dit jaar ging het voor mijn gevoel beter en kwam ik uit op een tijd van 20.32 minuten, de Garmin gaf nu echter 5.01 kilometer aan. Ik doe er nu drie seconden langer over, op een parcours dat ongeveer 150 meter langer is en dat is voor mijn doen goed. Door enkele aanpassingen aan het parcours klopt de afstand nu dus precies en dat is voor een hardloper wel zo fijn.

De belangstelling is iets minder dan vorig jaar en als ik aan kom fietsen merk je meteen al enkele veranderingen. De grote feesttent, die vorig jaar als inschrijf- en omkleed ruimte dient, is vervangen door de kantine en kleedkamers van voetbalvereniging Bredevoort. Ook loopt het parcours niet meer door de tent en is het start- en finishgebied verlegd. Met het warmlopen, al hoef je dat bijna niet met deze zomerse temperaturen, is het bij de Slingeplas opletten hoe het parcours daar loopt. Gingen we vorig jaar direct rechtsaf om de plas heen, nu maken we eerst linksom een slinger over de parkeerplaats. Een oranje pion geeft het keerpunt aan om precies aan de 5 kilometer te komen.

Voor ons is de omgeving al heel gewoon maar je hoort toch van enkele atleten wat een prachtig rondje het eigenlijk is. Via de Slingeplas lopen we in de richting van de Grote Gracht om vervolgens nog ruim een kilometer door het kleine boekenstadje te lopen. Even meen ik dat het rondje nog meer aangepast is als de Ellewicker Klaus Schlüter en nog een atleet me op 't Zand weer tegemoet komen lopen. Achteraf hoor ik van hem dat het zijn eigen schuld is en dat hij niet goed opgelet heeft. Het kost hem wel een mooie tweede plaats op de 5 kilometer.

Onderweg wordt ik ingehaald door de eerste dame, Sandra Wassink van onze buurtvereniging AV Archeus uit Winterswijk. Ze blijft constant zo'n tien meter voor me lopen maar echt dichterbij kan ik ook niet komen. Op de Izermanstraat, het lange rechte stuk naar de finish, laat ze het tempo iets zakken en kan ik haar alsnog voorbij gaan. De eerste zomeravondloop van AVA'70 zit er weer op en ik ben blij dat ik, net als de tien kilometer lopers, niet nog een rondje moet.
De route

Geen opmerkingen: