dinsdag 20 juni 2017

Aalten: schade atletiekbaan verhalen op bouwer

De atletiekbaan van AVA '70 in Aalten, de baan is afgekeurd door de Atletiekunie
AALTEN - De gemeente Aalten wil de schade aan de afgekeurde atletiekbaan van AVA'70 verhalen op de bouwer. Dat heeft wethouder Gerard Nijland dinsdagavond bekend gemaakt aan de gemeenteraad.

De wethouder liet weten verrast te zijn, toen hij zaterdagochtend de Gelderlander onder ogen kreeg met het nieuws over de afkeuring. ,,Ik wist niets van een afgekeurde atletiekbaan. Een hele vervelende situatie.’’

De baan is in maart 2014 feestelijk geopend. Na een intensief politiek traject werd besloten een 300 meter baan aan te leggen. De atleten hadden een voorkeur voor een reguliere, maar duurdere 400 meter baan. Sinds de opening heeft atletiekvereniging AVA'70 echter problemen met de baan aan de Bredevoortsestraatweg. De gootkappen en waterafvoergoten zijn al sinds de oplevering een punt van zorg. Maar inmiddels laat ook de kunststofbaan op veel plekken los van de betonnen ondergrond.

De komende periode wil de wethouder samen met de atletiekvereniging om de tafel om alle kritiekpunten goed op papier te zetten. Nijland: ,,We hebben rond deze baan natuurlijk al heel wat hobbels gehad. Vandaar dat we rond de oplevering ook aanvullende afspraken hebben gemaakt richting de aannemer.’’

Uiteindelijk wil de gemeente Aalten als eigenaar van het complex de aannemer in gebreke stellen. De atletiekbaan is door Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek aangelegd in opdracht van BAM Nootenboom Sport. Het is volgens de wethouder nog niet bekend hoe hoog de reparatiekosten zijn.


Voorlopig heeft AVA van de Atletiekunie dispensatie gekregen om de atletiekbaan te mogen blijven gebruiken. Het bestuur van de vereniging laat op de eigen website weten dat de club voorlopig gewoon wedstrijden mag organiseren. Wel wordt iedereen opgeroepen goed op te letten om calamiteiten tijdens het sporten te voorkomen. (bron)

Geen opmerkingen: