dinsdag 4 april 2017

Verslag in Aaltens Nieuws

Ons reisverslag naar Londen heeft zelfs het weekblad Aaltens Nieuws gehaald!
London meets AVA '70 

AALTEN - In het eerste weekend van april verbleef een 23-koppig gezelschap van AVA`70 in Londen. Op het bomvolle programma stonden diverse sportieve en culturele activiteiten. Het werd een geweldig avontuur!

Een reisverslag
Op vrijdagmiddag vertrokken de 23 atleten rond het middaguur met de bus naar Keulen om vandaar richting Londen te vliegen. De reis verliep zeer voorspoedig en zonder oponthoud bereikte het gezelschap de Engelse hoofdstad. Met trein en metro ging het richting het hotel. Veel tijd om bij te komen was er niet, want om een mogelijke jetlag te voorkomen, was er een korte duurloop gepland. In uniforme kleding slingerde de groep door de Londense straten en ging het richting Regent Park, waar een mooi rondje werd afgelegd. `s Avonds werd er een Ierse pub bezocht om de verloren energie aan te vullen en hierin slaagde de groep uitstekend.
De volgende ochtend ging de wekker al om 06.45 uur, want er stond een wedstrijd op het programma. De run kende een lengte van 10 kilometer en vond plaats in het Queen Elisabeth Olympic Park. De plek dus, waar in 2012 de Olympische Spelen werden afgewerkt. Het AVA`70-team trekt opvallend veel belangstelling. De clubkleding is hier ongetwijfeld de oorzaak van en de geelhemden worden door het publiek met applaus begroet en de organisatie doet alle moeite om de 'Dutch Runners' op de foto te krijgen. Het parcours is glooiend en zeker niet vlak, zoals de informatiefolder aangaf. Desalniettemin worden er uitstekende prestaties neergezet met podiumplekken en ereprijzen. Alle 23 starters bereiken de finish al kost het wel bloed, zweet en tranen. Na afloop wordt de goodiebag, de mooie medaille en het fraaie wedstrijdshirt dankbaar in ontvangst genomen en de terugreis naar het hotel aanvaardt.
`s Middags ging een tiental atleten per fiets Londen verkennen. De organisatie regelde niet alleen de bikes, maar de deelnemers kregen ook een helm op. Een veilig idee natuurlijk, want niemand had ervaring met het fietsen aan de linkerzijde van de weg en met het enorm drukke stadsverkeer is dit toch een risicovolle onderneming. De tour was een kleine 15 kilometer lang en leidde de groep langs de vele bijzondere bezienswaardigheden die Londen rijk is. De rest van het gezelschap ging per trein op pad om de voetbalwedstrijd tussen Reading FC en Leeds United te bezoeken. Voor de niet-voetbalkenners: Reading FC staat onder leiding van de Nederlander Jaap Stam en onze plaatsgenoot Andries Ulderink. Het betrof een topper en dat betekende een vol stadion met ruim 24.000 toeschouwers. Voorafgaand aan het duel hadden de AVA-janen nog een 'meet en greet' met Ulderink, die aangaf het geweldig naar zijn zin te hebben. Tijdens de wedstrijd hing er een geweldige sfeer in het stadion, die alleen maar beter werd, toen de thuisclub scoorde. Met pijn en moeite werd de overwinning binnengesleept, maar de 1-0 zege zorgde voor een fantastische sfeer in de prachtige voetbaltempel. Tijdens het avondeten werden de ervaringen van de middagactiviteiten gedeeld in een Belgisch etablissement, dat gevestigd was in een enorme kelder. Goed eten, drinken en veel gezelligheid leverde dit samenzijn op.
De zondagochtend werd begonnen met een Engels ontbijt, compleet met worstjes, pancakes en scrumbled eggs. Daarna volgde een training dwars door Londen. Alle mensen hebben vrij en de winkels zijn open, dus het was eigenlijk een complete chaos in de binnenstad. Het felgeel gekleurde Nederlandse peloton slingerde zich echter gemakkelijk door de bomvolle straten en kregen veel applaus en goedkeurende blikken van de Londenaren. Alle culturele toplocaties werden gepasseerd en uiteraard werd er hier en daar een stop gemaakt om foto`s te maken. Na de lunch ging de groep naar het Olympic Park, waar een gids hen langs het Velodrome, het atletiekstadion en Aqua-swimstadium leidde. Uiteraard poseerden de atleten uitgebreid bij de vijf gekleurde Olympische ringen. Rond de klok van zessen vertrok het AVA`70-gezelschap richting het vliegveld om enkele uren later weer veilig te landen in Keulen. Nog een laatste ritje met de bus, maar daar maakte het gros van de groep al niet veel meer van mee.
Met een koffer vol prachtige indrukken keerde de groep atleten terug van een schitterende reis naar Londen. Het was een geweldig avontuur en het afwisselende en bomvolle programma zorgde er voor dat elk uur in de Londense hoofdstad optimaal werd benut. De honderden foto`s die zijn gemaakt bieden de 23 hardlopers alle gelegenheid om nog volop na te genieten van de trip 'London meets AVA`70'. (bron)

Geen opmerkingen: