zondag 23 april 2017

Adviseur Huub van Langen kritisch over bestuur Enschede Marathon

Huub van Langen
Adviseur en 'hardloopgoeroe' Huub van Langen is al sinds jaar en dag verbonden aan de Enschede Marathon. De Oldenzaler was na afloop van het evenement tevreden over de tijd van de winnares, maar toonde ook kritiek op de organisatie.

"Bijna alle marathons om ons heen groeien en wij groeien niet", was het oordeel van Van Langen. "Dat heeft met een aantal factoren te maken. Iedereen die na afloop bij de finish geïnterviewd werd, heeft gezegd dat ze het stuk van Glanerbrug hier naartoe niet leuk vinden. Een beter signaal kan de organisatie niet krijgen."

Ook vindt Van Langen de datum slecht gekozen. "Twee jaar geleden werd er gesproken over een datum. Er was de keuze tussen deze datum en Tweede Paasdag. In de loperscommissie hebben we toen gezegd dat ze het Tweede Paasdag moesten doen, want dat is een hele gunstige datum. Dit weekend zijn de schoolvakanties begonnen en ik denk dat dat hun tweeduizend deelnemers heeft gekost."

"We hebben een aantal keuzes gemaakt door Glanerbrug tijdelijk in het parcours te stoppen, omdat de Hengelosestraat toen op de schop moest", vervolgt Van Langen. "Nu dat klaar is, is de wens van de loperscommissie om richting De Grolsch Veste en de Universiteit Twente te gaan." Op de vraag waarom dat niet gebeurt, is hij duidelijk: "Het bestuur moet tot een besluit komen en heeft heel veel moeite om dat besluit te nemen. De daadkracht van het bestuur is vertragend." 

Ook adviseur Ingrid Prigge pleit voor een ander parcours. "Ik heb hier een paar jaar van genoten, maar ik denk dat het nu echt tijd wordt dat er een ander parcours komt. Mijn wens is om volgend jaar mijn laatste marathon te lopen, maar wel op een nieuw parcours. Ik draag de marathon een bijzonder warm hart toe, maar als ik zie wat er aan de start staat op de marathon. Het kan niet waar zijn dat alle marathons groeien, behalve hier." (bron)

Geen opmerkingen: