donderdag 9 februari 2017

Triathlonclinics in voorbereiding tot GUV-triathlon Aalten

Denise van der Donk en Gerben Duenk
De inschrijving voor de triatlon Aalten is al een paar weken geopend. Denise van der Donk en Gerben Duenk gaan clinics organiseren om je goed voor te bereiden op de 1/8e of 1/4e triatlon in Aalten. 

Tijdens clinic 1 komt het principe van trainen aan bod. Wat is training en hoe train je op de juiste manier? Deelnemers ontvangen uitleg over het trainingsschema en tijdens de loopclinic zal loopscholing centraal staan (baan AVA). 

Clinic 2 geeft de gelegenheid om vragen te stellen over materialen, kleding en schoeisel voor deze tak van sport, nadat de deelnemers gefietst hebben (parcours triathlon). 

Tijdens clinic 3 staat het belang van koppeltraining en sportvoeding centraal en zullen de deelnemers dus zowel fietsen als hardlopen. 

De 4e clinic zal voornamelijk plaatsvinden bij de Slingeplas waar het open water zwemmen uitgevoerd zal worden. Waar moet je op letten tijdens het open water zwemmen? Vanzelfsprekend komt de zwemtechniek en juiste ademhaling hierbij ook ter sprake. Er is plek voor max. 15 deelnemers. 

Bij clinic 5 staat functionele krachttraining centraal. Dit zal verzorgd worden door Herbert Rougoor van Survivalmaterialen en Sport-Balance. Functionele krachttraining voor triatleten en duursporters mag niet ontbreken in een juiste voorbereiding. Deze clinic vindt plaats bij Sport-Balance in Breedenbroek op dinsdagavond 30 mei van 19.00 - 20.00 uur.

De kosten voor deze clinic bedragen: € 57,50 en is inclusief:

* Professionele begeleiding en training gedurende 8-9 weken voorafgaand aan de wedstrijd.

* Trainingsschema van de 3 verschillende disciplines, zowel voor de 1/4e als 1/8e triatlon.

* Een kop koffie / thee na afloop van de trainingen.

* Voedingsadvies, inclusief persoonlijk weegmoment en meting lichaamssamenstelling.

Deelnemers moeten naast een racefiets of mountainbike zelf voor zwem / loop- en of fietskleding zorgen. Ook is het dragen van een helm tijdens de fietstraining verplicht en is het aan te raden wat eten en te drinken mee te nemen voor evt. tussendoor.

Praktische informatie

Verzamel- en vertreklocatie: AVA’70 clubgebouw, Bredevoortsestraatweg 110A te Aalten. De trainingen vinden plaats op: 30 april, 14 mei, 28 mei 11 juni van 9.15 - 12.00 uur en 30 mei van  19.00 -20.00 uur. Aanmelden via: ikkanhetaan@gmail.com of 06-13035818.

Wij willen leden van de deelnemende verenigingen de gelegenheid geven zich t/m zondag 19 februari aan te melden voor deze clinics voor het bedrag van €50,-. Het maximum aantal is 15 atleten. 

De aanmelding is pas definitief op het moment dat bovenstaand bedrag is voldaan op bankrek.nummer: NL02RABO0188210865 t.n.v. D.J.F. van der Donk o.v.v. “Triathlonclinic Aalten.”

Geen opmerkingen: