woensdag 15 februari 2017

Training in Groenlo

van links naar rechts Linda de Vries, Angelique Vrijdag, Frank Roos, Geert Wevers, Andre Balke, Rob Berkelder, Rob- en Denise van der Donk

Vanmorgen met 8 atleten onder een heerlijk voorjaars zonnetje een route van bijna 13 kilometer gelopen rondom Groenlo en door het Achterhoekse boerenland van de buurtschap Zwolle. Vanaf het huis van Denise en Rob van der Donk lopen we langs het mooie oude stationsgebouw, dat tegenwoordig in gebruik is als woonhuis. Na het oversteken van de N18 lopen we even langs de Slinge en komen we in het agrarisch gebied van ‘Zwolle bi-j Grolle’. Boerderij ‘Wijngaard Slingehorst’ heeft weer houtwallen hersteld op z’n terrein. Even later lopen we in dit boerenland door een bijzonder loofbomenbosje met een échte heuveltop in het midden. 

Opnieuw steken we de N18 over en de route buigt over de fraaie Holtkampsweg, langs de Slinge en door het stadspark De Grolse Weiden terug naar de rand van Groenlo. Het laatste deel van de route laat het vestingstadje in volle glorie zien. In de 80-jarige oorlog werd bij de slag om Grol in 1627 met man en macht gevochten om de allersterkste vesting in de Nederlanden. De vele kanonnen die we tegen komen herinneren ons hier nog aan. Na afloop staat er een heerlijke kop koffie met een broodje klaar, Denise en Rob bedankt. De volgende trainingslopen zijn op woensdagmorgen 8 maart en 5 april.

Klik hier voor de gelopen route en hier voor een aantal foto's

Geen opmerkingen: