donderdag 5 januari 2017

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 160

Victor in het hok van de kamelen in de dierentuin van Aken
Allemaal nog de beste wensen!

Na een korte vakantie is jullie huiscolumnist terug van weggeweest. We beginnen het jaar nog wat flauwtjes maar volgende week ben ik weer zo scherp als een mes. De afgelopen week heb ik met een stel Ava-makkers gebivakkeerd in het mooie Aken. Een fijn begin van 2017. Vier dagen die bol stonden met sportieve en culturele uitstapjes.

Je gaat na zo’n midweekje toch anders tegen die gasten aankijken. Het is een openbaring om te zien dat die muiters niet alleen op de atletiekbaan van uitzonderlijke klasse zijn, maar ook daar buiten beschikken over veel kwaliteiten. Zo blijkt Sam ter Haar, zoon van, het repertoire van Lee Towers vlekkeloosmee mee te kunnen zingen,  danst Teun Houwers een heel verdienstelijke polonaise en weet fruitteler Victor Duurland, na pak hem beet, 11 halve liters het onderstaande verhaaltje zonder spelfouten op te rakelen. Ik daag een ieder uit om minstens de eerste alinea in te studeren.

Ik hoop dat ik in april, tijdens het tripje naar Londen ook wat verrassende ontboezemingen los kan peuteren bij onze senioren leden. Of wellicht gebeurt dit vanavond al bij de vrijwilligersavond……..

-Victors verhaaltje-

In een zeemansdorpje woonde eens een meisje, Barbara genaamd. Barbara maakte de allerlekkerste rabarberpudding in de verre wijde omtrek en omdat iedereen de rabarberpudding van Barbara zo lekker vond werd Barbara altijd "Rabarberbarbara" genoemd. Omdat Rabarberbarbara op een gegeven moment zo bekend was geworden met haar rabarberpudding, besloot ze om haar eigen bar te openen. Natuurlijk werd die bar de "rabarberbarbarabar" genoemd. Als vanzelf werd Rabarberbarbara's rabarberpudding omgedoopt tot "rabarberbarbarabarrabarberpudding". Bij deze overheerlijke rabarberbarbarabarrabarberpudding tapte Rabarberbarbara ook een glaasje bier, het zogeheten rabarberbarbarabarbier.

Rabarberbarbara had in haar rabarberbarbarabar nogal wat vaste klanten, maar veruit de bekendste klanten waren wel drie barbaren die regelmatig van Rabarberbarbara's rabarberbarbarabarrabarberpudding en rabarberbarbarabarbier genoten in de rabarberbarbarabar. Omdat deze barbaren zo vaak in de rabarberbarbarabar kwamen om Rabarberbarbara's rabarberbarbarabarrabarberpudding te eten en ze zich daarbij laveloos dronken met het rabarberbarbarabarbier kregen zij op een gegeven moment de bijnaam "rabarberbarbarabarbarbaren".

De rabarberbarbarabarbarbaren hadden natuurlijk ook lange stoere baarden, de rabarberbarbarabarbarbarenbaarden en voor de verzorging van deze barbaarse rabarberbarbarabarbarbarenbaarden gingen de rabarberbarbarabarbarbaren naar de barbier en dat was natuurlijk de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier.
Tijdens het verzorgen van de rabarberbarbarabarbarbarenbaarden praatte de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier tegen de rabarberbarbarabarbarbaren in een soort bargoens, het zogeheten rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbargoens.

Bovendien had de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier zelf ook een bar, de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbar, en in deze rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbar tapte de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier natuurlijk een lekker biertje en je raadt het natuurlijk al, dat was het bekende rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbier.

Behalve de rabarberbarbarabarbarbaren had de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier nog veel meer barbaren als klant, die je dus de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbaren zou kunnen noemen, maar omdat deze rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbaren tijdens hun bezoek aan de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier ook naar de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbar gingen om zichzelf helemaal vol te gieten met het overheerlijke rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbier, werden deze rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbaren meestal rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren genoemd.
Een aantal van de AVA'70-makkers

Geen opmerkingen: