zaterdag 26 november 2016

Verslag van de 4e Boekeldercross in Aalten

Remi Rondeel op de Gesinkbult
Remi Rondeel verpulvert parcoursrecord in 4e Boekeldercross

Door Benno Stevering 

AALTEN – Remi Rondeel uit Zelhem, lid van het Argo topteam doorbrak het parcoursrecord van Lars Duistermaat op de vijftien kilometer tijdens de vijftien kilometer afgelopen zaterdagmiddag. Hij klokte een tijd van 52.51 minuten, terwijl Duistermaat van Archeus als tweede over de meet kwam in 53.29 minuten. Rondeel: ‘’Lars haakte in de beginfase af, waarna ik door kon trekken. Na twee kilometer kwam ik in mijn ritme en was het net of mijn haren bevroren vanwege de kou. Ik had er verder geen hinder van, want ik verbeterde het parcoursrecord en merk dat ik hierdoor steeds beter in vorm raak. Dit geeft vertrouwen voor verdere lopen dit jaar. Ik kwam op de tien kilometer door in 35 minuten. Als ik de laatste ronde dan onder de 18 minuten zou lopen, zat het record er in voelde ik. En dat gebeurde.’’ 

Lars Duistermaat schreef wel de competitie op naam over vijftien kilometer. Daarbij zette hij drie maal de beste tijd neer. Remi liep er twee mee. Duistermaat hierover: ‘’Vorige week liep ik de Zevenheuvelen loop in 52.50 minuten. Het was bij de Boekeldercross veel draaien en keren waarbij Remi beter weg kwam qua tijd. Ik zat gisteren nog aan de braadworst en glühwein maar dat mocht de pret niet drukken. Ik liep makkelijk, verbeterde mijn persoonlijke tijd, maar het gaatje op Remi bleef gelijk. In de Montferlandrun zal ik revanche nemen en wat extra power moeten geven.’’ Goede resultaten waren er ook voor Luuk Nusselder van Argo uit Hummelo die met zijn zege op de vijf kilometer in 17.11 minuten tevens het klassement op naam schreef. Gerrit te Grotenhuis uit Aalten maakte dit jaar een grote progressie door. 

Lisa te Molder was weliswaar rap in 19.49 minuten, maar voelde zich nog niet optimaal fit. Nicole Hoffman uit Groenlo won op de tien kilometer bij de vrouwen met een grote voorsprong, terwijl bij de mannen de lange atleet Tom Baak uit Winterswijk zijn tegenstand op afstand wist te houden. Hoffman en Baak wonnen het eindklassement in hun categorie. Naast Linda Klein Nibbelink, Claus Schlutter, Maria Griffioen, Wilma Hoftijzer en Astrid Goossens vielen nog meer atleten uit de regio in de diverse categorieën in de prijzen tijdens de Boekeldercross. 

De vierde editie trok in totaal 420 deelnemers. Vorige week tijdens de derde editie kreeg men een record lopers van 450 aan de start. Dit keer werd het 600e AVA’70 lid, de 35-jarige Annemarie Arentsen in de picture gezet, een resultaat van een geslaagde loopclinic. Zondagavond werd door weerman Piet Paulusma AVA’70 zelf nog even in het zonnetje gezet met de  uitreiking van de prijs van 10.000 euro van NUON, waarmee de atletiekvereniging zonnepanelen mag plaatsen op hun clubgebouw. Voorzitter Dave Posthumus was bijzonder content over het welslagen van de Boekeldercrosscompetitie en de heuglijke mededeling. Ook veel omliggende atletiekverenigingen steunden AVA’70 in deze actie. 
Annemarie Arentsen

Geen opmerkingen: