zondag 9 oktober 2016

Verslag van de 3e cross triathlon in Lichtenvoorde

Cindy Brusse
Dan denk je op 4 september na de Rutbeek triatlon, het seizoen zit erop, laat ik me toch verleiden om de 1/8 cross-triatlon in Lichtenvoorde mee te doen. De vorige edities kon ik niet meedoen in verband met vakantie. Getriggerd door Cindy Brusse laat ik me verleiden om deze triatlon mee te doen. Cross-triatlon is een discipline die me goed ligt. Op de één of andere manier kom ik op een ATB tot een betere prestatie.

Ik ga op de fiets naar Lichtenvoorde, gelijk een goede warming up. Het is knap fris en gelijk kom je aan het denken wat doe ik aan na het zwemmen. Het zwemmen in het binnenbad en daar is het meer dan warm. De zon schijnt en het lijkt snel op te warmen. Ik besluit om in mijn tri-pak te starten en een paar handschoenen aan te trekken tijdens het fietsen (In mei had ik de handen zo koud dat ik mijn helm niet los kon maken).

Ik zit in de 3e startserie, 10.40 uur is het vertrek en de snelle zwemmers mogen starten in de meest linker baan. We gaan van start en ik zit gelijk in een goed ritme, na 8.20 minuten klim ik uit het water. Dat is sneller dan verwacht. De wissel gaat redelijk maar door mijn schoenen met veters kost dit voor mijn gevoel veel tijd. Achteraf valt het mee en zit ik met goed 10 minuten op de fiets. Het hele jaar heb ik veel last gehad van de overgang van het zwemmen naar het fietsen. Nu is het  geen probleem en kan ik gelijk goed gas geven. Het is een snel parcours met hier en daar wat haakse bochten met grind. Even ben ik aan het twijfelen of ik na een afslag wel goed zit, er is niet direct een herhaal pijl. Ik stop even om te kijken of ik goed zit en verlies hier wat tijd.

Na 40 minuten fietsen ben ik terug bij het zwembad en heb ik een snelle wissel. De start met het lopen gaat prima en ik heb geen last van de overgang. Het parcours is grotendeels verhard met veel bochten en na ruim 21 minuten lopen kom ik over de finish. Mijn eindtijd is 1:13:20 uur, waar ik zeer tevreden mee ben. De cross-triatlon Lichtenvoorde is een leuke laagdrempelige triatlon om kennis te maken met deze prachtige sport.

artikel Streekgids

Sportieve groet, 

Gerben Duenk

Geen opmerkingen: