vrijdag 21 oktober 2016

Cindy Brussé op weg naar het WK

Cindy Brussé tijdens het NK in Rotterdam (foto: Marathon-photos.com)
Ze won een zilveren medaille bij de NK voor masters, was de snelste atlete bij de Triatlon van Aalten en verzekerde zich van WK-deelname in 2017. Het sportjaar van triatlete Cindy Brussé is meer dan geslaagd.

AALTEN - Zes dagen in de week is de 42-jarige Aaltense bezig met haar sport, alleen op vrijdag heeft ze een welverdiende rustdag. Hoewel het wedstrijdseizoen ten einde is, traint ze volop door. "Vorig jaar heb ik na het seizoen drie maanden niet gefietst, mijn conditie was daarna helemaal weg. Van deze fout heb ik geleerd." Naast haar strakke trainingsschema's, die gemaakt worden door oud-Olympiër Eric van der Linden, werkt Cindy als spoedeisende hulp-arts in het ziekenhuis van Winterswijk. "Mijn moeder wilde het liefst dat ik chirurg zou worden, maar die operatiekamer vond ik maar niks. Als spoedeisende hulp-arts weet je nooit hoe je dag eruit gaat zien, daardoor blijft het interessant." Haar baan is geen belemmering voor haar sport. "Dit is heel goed te combineren. Ik werk 36 uur per week en ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn rooster. Er blijft voldoende tijd over om te trainen."

Na haar nationale titel op de sprinttriatlon in 2015 maakte Cindy deze zomer op de NK in Rotterdam de overstap naar de Olympische afstand. Bij dit onderdeel wordt er 1500 meter gezwommen, 40 kilometer gefietst en 10 kilometer hardgelopen. Ze won zilver en kwalificeerde zich direct voor de WK. "De Olympische afstand ligt mij goed, alleen krijg ik bij het hardlopen steeds last van kramp. Hier had ik eerder bij lange survivalruns ook al last van." De overstap vanuit de sprinttriatlon was voor Cindy een logische, met het oog op de WK voor agegroupers in 2017. Cindy start hier in de leeftijdsklasse 40-45 jaar. Dit toernooi, dat plaats vindt van 14 t/m 17 september, wordt op hetzelfde parcours gehouden als het NK. Ondanks deze uitgelezen mogelijkheid om te mogen starten op een mondiaal toernooi, twijfelt ze over haar deelname. "Ik ben het niet eens over het inschrijfgeld. Normaal kost een triatlon ongeveer 80 euro en een grote wedstrijd 120 euro. In Rotterdam is het inschrijfgeld 350 euro, dit vind ik te veel. Ik ben nog in dubio maar nu we het er zo over hebben, denk ik toch dat ik wel meedoe", zegt ze lachend. De komende tijd wil Cindy haar zwakke onderdeel, het wielrennen, aanzienlijk verbeteren. "Na het zwemmen lig ik altijd vooraan in het veld, maar bij het wielrennen heb ik dan veel moeite om de aansluiting te maken. Ik word natuurlijk wel steeds ouder, maar ik ga er in ieder geval alles aan doen om volgend jaar nog een stap te maken." Naast de WK richt Cindy zich met haar team op de eredivisie en start ze op enkele NK's. Op korte termijn heeft Cindy een ander hoofddoel: "De 10 kilometer onder de 42 minuten lopen." (bron)

Geen opmerkingen: