zaterdag 3 september 2016

‘Het is gelukt, we zijn reuzetrots!’

van links naar rechts de hardlopers Pim en Martijn Obbink, Miriam Jansen en Jasper te Selle na het volbrengen van de tocht (foto Johnny Mekherrie)
De broers Pim en Martijn Obbink liepen afgelopen dagen, samen met hun vrienden Jasper te Selle en Miriam Jansen, de beroemde Franse berg Mont Ventoux op. Het was een sponsortocht voor de strijd tegen kanker en vooral een eerbetoon aan hun vorig jaar overleden vader Jos Obbink.

“De tocht was schitterend, mooi, alles ging goed. We vertrokken vanuit Sault, toen het bos in en na 20 kilometer kom je dan op het kale stuk. Dat is pittig en gaat met zo’n kleine 10% omhoog, je moet dan nog zes kilometer” beschrijft Martijn Obbink de tocht.

Met enige regelmaat organiseert de stichting Groot Verzet tegen Kanker dergelijke tochten. Op donderdag 1 september gingen er 29 hardlopers en 200 wandelaars naar boven. Een dag later gevolgd door zo’n 600 fietsers. Op het sterfbed van hun vader hadden de broers beloofd zich in te zetten voor de strijd tegen kanker.

Obbink: “We hebben het alle vier volbracht. De reacties die we kregen via de sociale media en de support onderweg waren geweldig. “Om de vijf kilometer was er een eigen verzorgingspost, maar van alle kanten werd je wat aangereikt, van krentenbollen tot flesjes water. Een enorme belevenis, zeker voor het doel waar we het voor deden.”

Tot nu toe is er via de site grootverzettegenkanker.nl al voor 4.300 euro aan giften toegezegd voor de vier hardlopers. Mensen kunnen nog steeds doneren en moeten dan naar de site gaan en klikken op de betreffende naam.

Martijn heeft nog niet direct plannen om dit te herhalen: “Ons doel is bereikt, hier kunnen we heel lang op terugkijken, maar je weet nooit wat er in de toekomst nog gebeurd.” De eerste familieleden en vrienden zijn alweer naar huis, maar de familie Obbink blijft nog een paar extra dagen in de buurt van de Mont Ventoux om van een vakantie te genieten. “En wie weet huur ik hier nog een fiets en probeer het nog een keer,” besluit hij. (bron)

Geen opmerkingen: