dinsdag 16 augustus 2016

Verslag van de 5e Twee Bruggenloop in Winterswijk - deel 1

Lars Duistermaat 'het was hard werken vanaf de eerste kilometer'
Bob te Lindert en Te Molder scherpen records aan in Twee Bruggenloop

Door Benno Stevering

De vijfde editie van de Twee Bruggenloop, genoemd naar de gelijknamige camping, kende dinsdagavond een record aantal deelnemers en scherpe tijden. Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk nam na een kilometer vlot afstand van zijn volgers, liep een sublieme wedstrijd in 35.02 minuten en won weliswaar de 10 kilometer maar was niet in staat  het record van Rondeel aan te scherpen. Zijn commentaar luidde: ‘’Sinds de Midzomerrun in Westervoort waar ik tweede werd achter Jay Sauer heb ik alleen nog een baanwedstrijd in Utrecht nog gelopen over drie kilometer met een tijd van 9 minuten. Dat ging goed. Vervolgens heb ik lekker kunnen doortrainen. Helaas was het hier bij de Twee Bruggenloop hard werken vanaf de eerste kilometer. Ik heb deze vijfde editie als zware run moeten beschouwen. Ondanks dat ik mijn achtervolging ver vooruit was kostte het me veel moeite om naar een snelle tijd te lopen. Ik kwam door in 17.11 minuten en dacht laat maar gaan die aanval op het record. Vooraf dacht ik nog dat er een 33.30 minuten in zou moeten zitten. Ik ga me nu richten op een Track Meeting, de Kramprun en de Singelloop.’’ 

Survivalrunner Hans Waalder die zijn eigen tempo maakte bezette de tweede plek. Waalder had bewust zijn snelheid wat laten zakken. In de survival van Harreveld brak hij nog een botje in zijn hand. Hij liep in de beginfase nog op met Rick Heutinck uit Doetinchem die net als hem uitkomt in de survivalcompetitie. Heutinck die uiteindelijk moest lossen en genoegen moest nemen met een vierde plek in zijn eerste tien kilometer, kiest volgend seizoen de middellange survivalruncompetitie. Lisa te Molder uit Zieuwent, daarentegen verpulverde wel het record bij de vrouwen van Sandra Wassink naar 39.39 minuten. ’’Helaas liep ik door een fout 400 meter extra. Het ging goed en kon prima tempo blijven houden in een groepje. Ik wil nu mijn vorm houden zodat ik mij op de Kramprun kan richten.’’ Op de zes kilometer had zij reeds het record bij de vrouwen staan. Cindy Brusse uit Gendringen werd derde dame en richt zich op de triatlon van Doetinchem. 

Bob te Lindert van het Argo-top team liet bij de mannen daar de klokken stil staan op 19.17 minuten en verbeterde hiermee het record van Mark te Brake. Te Brake gaf aan dat hij niet echt diep kon gaan vanwege een verkoudheid. Hij was net terug van vakantie en trainde in goed overleg met zijn trainer met de rem erop. Te Lindert was in zijn visie een terechte winnaar. Beiden bouwen nu verder op om nog een goed naseizoen te draaien. Bob te Lindert van het Argo topteam over zijn race: ’’Mark zat er in de eerste anderhalve kilometer nog goed bij, daarna heb ik afstand kunnen nemen. Ondanks dat ik goed in vorm ben en blessurevrij had ik dit resultaat niet verwacht. Dit record komt voort uit hard trainen en het koppie erbij houden. Mijn trainer Stefan Scanu kan tevreden zijn. Binnenkort staat me nog een 1500 meter in Utrecht te wachten.’’ Tim Mengerink van AVA’70 werd derde in 21.18 minuten. Maud Centen van Argo won overtuigd voor Chantal Klein-Gunnewiek bij de dames. 

Op de twee kilometer bij de jeugd was er eveneens een parcoursrecord voor Bjorn Rossel uit Aalten met een tijd van 6.47 minuten. De organiserende atletiekvereniging AVA’70 kon tevreden zijn met deze mooie resultaten en een record aantal deelnemers. Speaker Henk Borgmeijer sprak het evenement op voortreffelijke wijze aaneen.

Geen opmerkingen: