donderdag 18 augustus 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 141

Het Victors Fruit Running Team gaat opnieuw voor goud tijdens de Kramp Run
Duurland presenteert Victors Fruit Running Team 2016 

Het Victors Fruit Running Team gaat opnieuw voor goud tijdens de Kramp Run. De selectie van Victor Duurland is nagenoeg gelijk aan de sterrenploeg van 2015, die de concurrentie kinderlijk eenvoudig en op vernederende wijze aan de kant heeft gezet. Alleen Kylian Klein Hesselink, die in 2015 keihard door het ijs zakte, moet het veld ruimen. Jerrel Balke – het wonderkind van over ’t spoor – neemt zijn plaats in. “Met Jerrel halen we nieuw elan in het team. Hij is naast een fabelachtige loper ook een echt mensenmens,” roept Duurland tijdens een landelijke netwerkborrel voor fruittelers. 

Al geruime tijd is Duurland bezig met zijn selectieprogramma. Hoewel er veel jeugdig talent op de deur klopt, heeft hij wederom gekozen voor een ervaren basis. “Luuk te Brake is in blakende vorm en kan altijd iets extra’s op belangrijke momenten en Erwin Wamelink is gewoon een fenomeen. Als Erwin aan de start verschijnt, schiet bij veel opponenten de schrik in de benen.”
Verder verkiest Ava-toptalent Tim Mengerink het Victors Fruit Running Team boven de TopRun. Met die andere Tim – Te Brake – is Duurland nog steeds in onderhandeling. De eigenzinnig Tilburger is tot op heden besluiteloos, dit tot ergernis van teamcaptain Duurland. “Vorig jaar was het ook al zo’n gesteggel om Tim over de streep te trekken. Het is een groot sporter maar het is en blijft ook een vervelende kapsoneslijer.” Sam ter Haar krijgt na zijn persoonlijke afgang van afgelopen jaar toch een herkansing. Duurland: “Ik heb een zwak voor die jongen. Zijn wanprestatie van 2015 heeft ons bijna de kop gekost, maar dit is voor mij geen reden om hem uit het team te kegelen. Hij heeft veel kwaliteiten, helaas toont hij deze nooit.” Ter Haar liep afgelopen dinsdag een testwedstrijd en kreeg ‘smeer als een jachthond’ van zijn vader Rinke. “Ik ben mentaal ijzersterk, helaas heb ik fysiek nooit iets in de melk te brokkelen”, zei een zwaar gefrustreerde Sam na afloop van de wedstrijd.

De komende weken wordt er toegewerkt naar het piekmoment. De bookmakers verwachten dat de jongens van Victors Fruit op 10 september opnieuw op het hoogste podium staan, Volvo Harrie Arendsen is de grootste kanshebber voor plek twee. Duurland: “Harrie Arendsen is een bij elkaar geraapt zootje, wij doen het met eigen manschappen, het is immers een bedrijvenloop. Ik ben benieuwd of ze dit jaar wél met een podiumwaardig team aan de start staan."

1 opmerking:

Dirk zei

Wat weer een fabelachtige column van je