zaterdag 14 maart 2015

Verslag van de 1e Track&Field Cross in Aalten

Gert-Jan Wassink achter voorfietser Mark te Brake
Gert-Jan Wassink zegeviert in eerste Track & Field Cross AVA’70

Door Benno Stevering

AALTEN – Het werd zaterdagmiddag een waar crosscircus bij de Aaltense Ringkamp. De eerste editie van de Track & Fieldcross werd een bijzonder evenement. Met tomeloze inzet en een enorm brok enthousiasme werd er dag en nacht gewerkt aan het programma. Nadat de jeugd van start was gegaan was het de beurt aan de volwassenen. De vijf kilometer Lex Laufexperte Bjorn Weier Run werd een run voor toppers en recreanten die zich uittesten op het gevarieerde crossparcours. Het was Gert Jan Wassink uit Apeldoorn, met zijn roots in Varsseveld die overtuigend won in 15.08 minuten op de vijf kilometer. Vanaf start koos Wassink de koppositie. Met een tijd van 17.18 minuten was het Bob te Lindert van Argo die de tweede plek bezette op gepaste afstand. Simon Janzen van het Lex Running team liep een derde tijd van 17.18 minuten. 

Bij de dames was het wedstrijdverloop minder spannend. Wendy Mullink van Argo liep een groot deel van de wedstrijd op kop, maar Eva Bruil van AVA’70  kwam in de slotfase naar voren en won uiteindelijk de wedstrijd in 19.22 minuten. Mullink noteerde 19.28 minuten. Lisa te Molder uit Zieuwent, lid van AVA’70  werd derde in 20.04 minuten. 

Bij de Sprintcross won Rens Houwer van Argo voor Tim te Brake en Barend Westerveld. Bij de dames won Nathalie Demkes. Linke Dirkie van de Heelweg verzorgde het evenement van deskundig commentaar. Dirkie is ondermeer bekend van zijn optredens bij  de Zwarte Cross, de combine-races, trekkertrekwedstrijden en solovoorstellingen. 

Met het doel om geld bij elkaar te (hard)lopen, om de kosten te dekken van het bijna wereldberoemde T &F-kamp, staken een handvol jeugdleden de koppen bij elkaar. Het moest iets groots en bijzonders worden, zo was de insteek. Een avondje brainstormen leverde de Track & Fieldcross op, een hardloopwedstrijd op bekend terrein, namelijk de Ringkamp. Met tomeloze inzet en een enorme brok enthousiasme werd er dag en nacht gewerkt aan het programma. De organisatie van de Track & Fieldcross wil geld bijeen lopen voor het trainingskamp dat ze in mei willen doen. Vele sponsoren hebben het evenement mogelijk gemaakt.

Geen opmerkingen: