donderdag 27 februari 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 18

Walter Vaags, de grote knuffelbeer van AVA' 70
Walter Vaags spin in duister web

‘Hand in Hand Kameraden’ zingen op de Amsterdamse Wallen is not done. Met bakstenen of stokken het parcours van de Elfstedentocht molesteren is helemaal een doodzonde en met een motortje in de fiets de Ronde van Vlaanderen winnen is eveneens uit den boze. De sport kent een aantal geschreven en ongeschreven regels waaraan je je hebt te houden. Binnen de atletiek is dat niet anders. Dat sommige Ava-leden deze regels aan hun laars lappen leek ondenkbaar, maar niets is minder waar.

Ava-leden zijn over het algemeen zeer integer. Met de regels wordt zorgvuldig omgegaan en maar een enkeling pist wel eens naast de pot. Deze week lijkt aan de goede naam één Ava-lid definitief een einde te komen. Er is geheuld met de vijand!
Na de baantraining van afgelopen dinsdag trek ik mijn jas aan en pak mijn tas uit de ‘tassenkast’. Ik duw de klink naar beneden om het AvaCafe te verlaten, tot mijn oog plots op iets felblauws valt. Wat is dat? Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en haal het blauwe voorwerp, dat goed verstopt ligt, tevoorschijn. Het is een sporttas. Maar niet zo maar een sporttas, het is een tas van Argo Atletiek! Dit is een concurrerende vereniging uit Doetinchem. Er steekt een map met papieren uit een zijvakje. Zonder na te denken trek ik de map uit de tas en wat ik daarin aantrof was verschrikkelijk.

De map zat vol met mails, uitgetypte telefoongesprekken en diverse notulen. Steeds terugkomende namen in de papieren zijn die van Henk Woolschot (Argo), Gerard Jansen (Atletico 73), Harry Grevers (AV Archeus) en ene Henk M. van Loopgroep Zandloper. De mails waren allemaal gericht aan ‘trailrunner 01’. Dit is duidelijk een codenaam. Aan de inhoud van de paperassen was goed te zien dat er een Ava-lid was betrokken bij de gesprekken. Ongetwijfeld is ‘Trailrunner 01’ het Ava-lid.



Ik besluit me in de meterkast te verstoppen. Omdat ik heel atletisch en soepel ben pas ik daar moeiteloos in. Vanuit hier kan ik de eigenaar van de sporttas ongezien op heterdaad betrappen. Anita en Frank Ross laten de tas links liggen. Ook Tonny Baten, Henrie Drenthel en Ronald Pastoors gaan met een andere sporttas naar huis. Net voordat ik de kast weer wil verlaten, komt Walter Vaags uit het AvaCafe. Het zal toch niet? Is de grote knuffelbeer van Ava’70 de verrader? Ik geloof mijn ogen niet. Zonder blikken of blozen pakt Walter de tas en verlaat het pand. Hoe is dit nu mogelijk? Walter, de man met het meest betrouwbare gezicht van de club. Echt het type ‘steun en toeverlaat’. Is hij de spilfiguur binnen deze louche organisatie?
Ik bedenk me dat ik de map met papieren niet terug heb gestopt in de tas. Ik citeer een paar stukjes uit de mails. “Hallo Trailrunner 01. Bedankt voor de bouwtekeningen van het clubgebouw. Hier kunnen wij ook wel wat mee. Groetjes Harry.” Henk Woolschot schreef op 12 januari: “Trailrunner 01!! We moeten nu toch echt onze slag slaan. Probeer anders wat informatie los te krijgen bij jouw goede vriendin Evelien.” Henk M. schreef: “Hey Trailrunner 01 Als we die vereniging echt imagoschade willen aanbrengen, moeten we ook de verenigingen over de grens bij ons plan betrekken.”


Het lijkt erop dat een aantal Achterhoekse Verenigingen samenspannen tegen Ava’70. Maar wat is precies hun doel? Wat is de rol van Walter Vaags? En wie is eigenlijk die Henk M? De komende tijd moet er hard gezocht worden naar antwoorden op deze vragen. Want dat het succes van Ava’70 wordt bedreigd, is wel duidelijk!

woensdag 26 februari 2014

Aankondiging van de 26e Engelse Mijlenloop in Winterswijk

Flyer van de Engelse Mijlenloop
Op zaterdag 1 maart 2014 is het weer zover, de 26e editie van onze Engelse Mijlenloop. Die vanaf deze jaargang verder gaat als RunVision Mijlenloop. Run Vision is dit jaar ingestapt als hoofdsponsor van de langstlopende hardloop wedstrijd van Archeus. Zo ondervindt u nog meer steun als u de in de hardloopschoenen van RunVision van start gaat.
Ook in 2014 wordt de RunVision Mijlenloop zoals de laatste jaren gebruikelijk gestart vanaf de Groenloseweg. Ook voor deze 26e editie kunnen we gebruik maken van de kantine en kleedruimtes bij Hockeyvereniging Avanti. (Jaspersweg 11, 7103AV Winterswijk)
De wedstrijden over de diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. Het snelle parcours gaat volledig over verharde wegen en paden en loopt door het prachtige buitengebied van Winterswijk.
Programma 26e Engelse mijlenloop 2014:
13.15 uur: 0,5 mijl Rabo kids run t/m 9 jaar (0,8 km)
13.30 uur: 1 mijl Rabo kids run t/m 15 jaar (1,6 km)
14.00 uur: 3 mijl (4,8 km), 5 mijl (8 km) en 10 mijl (16,1 km) prestatieloop
Inschrijven voor de Engelse mijlenloop kan via de site tot en met 27 februari 23:59 uur op de pagina Voorinschrijving RV-Loop of tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine van Hockeyvereniging Avanti aan de Jaspersweg.
Meer informatie: Arjan Onnink 06-44324209
Inschrijfgeld:
Voorinschrijvingop 1 maart
0,5 en 1 Engelse mijl€ 2,50€ 2,50
3 Engelse mijl€ 4,00€ 5,00
5 mijl€ 5,00€ 6,00
10 Engelse mijl€ 6,00€ 7,00
Archeus jeugdleden kunnen aan de 0,5 en 1 mijl gratis mee doen.
Verbetering Parcoursrecord 10 EM : € 100,-
Parcoursrecord heren: John Langatkipsumbai 49 min 42 sec. (2003)
Parcoursrecord dames: Ingrid Prigge 58 min 13 sec. (2006)
Prestatieloop:
De drie snelste dames en heren op elke afstand ontvangen een medaille, voor de winnaar is er ook een geldprijs. Bij de 10 mijl 50 euro, de 5 mijl 40euro, de 3 mijl 30 euro.
Rabo kids run:
Deelnemers van de 0,5 en 1 mijl krijgen na afloop een herinneringsvaantje.De drie snelste jongens en meisjes krijgen een medaille.

dinsdag 25 februari 2014

Wie wil er dit jaar meehelpen voor AVA'70 bij de Zwarte Cross?


Iedereen, ook als je geen lid bent van AVA'70, mag helpen. Je hebt een leuke tijd, krijgt een festivalkaart maar de opbrengst is voor de atletiekvereniging! Je kunt je nog opgeven tot en met donderdag 27 februari.

zondag 23 februari 2014

Gendringen 33e Engbergenloop 5 km - 21,02 min - 2e plaats M50

Samen met Hans Jentink loop ik de atletiekbaan weer op
Na zes wedstrijdvrije weekenden begint het toch wel weer te kriebelen om eens ergens bij een wedstrijd aan de start te gaan staan. Ik had me dan ook ingeschreven voor de 1e Slangenburg Trail in Doetinchem maar doordat mijn jongste zoon Bram zich kwalificeerde voor de Nederlandse kampioenschappen tuinaanleg in de Brabanthallen in Den Bosch werd het programma wat omgegooid. Spijt heb ik er niet van gehad want hij werd, samen met zijn maat Simon Kuiperij, Nederlands kampioen, een prachtige prestatie!

Zaterdagavond zat de huiskamer dan ook vol met mensen die hem hiermee kwamen feliciteren waaronder enkele atleten. Hoe later op de avond het werd hoe meer ik door de jonge gasten uitgedaagd werd om de volgende morgen in Gendringen te gaan lopen. Dan moest ik wel starten op de vijf kilometer want daar deden zij ook aan mee en ze zouden me dan wel eens eventjes de hakken laten zien! En ze hebben beide gelijk gekregen! Erwin Wamelink versloeg mij met bij bijna driekwart minuut en Luuk te Brake hield amper 7 seconden over, jongens gefeliciteerd.

Voor de wedstrijd was ik nog van plan om enkele foto's te maken maar er kwam al vrij snel een melding op mijn beeldscherm te staan. Ik had dan ook het geheugenkaartje van Den Bosch nog in de computer zitten in plaats van in de camera. Gelukkig zag ik Jan te Brake junior ook al met een grote camera om zijn nek lopen, dus dat zou wel goed komen. Dan maar voorbereiden op mijn wedstrijd. Twee jaar geleden werd er nog op de weg gestart, vorig jaar werd de loop vanwege de sneeuwval afgelast en nu moesten we, net als eerdere jaren, op de baan starten en was ook het parcours weer iets veranderd.

We lopen direct de baan af tot aan de rotonde en slaan hier rechtsaf en gelijk linksaf langs de manege over de nieuwe brug het natuurgebied in. Lopers die al jaren hebben meegelopen zullen zich weten te herinneren dat grote stukken van het eerste parcours (jaren 80) nu weer onderdeel zijn van de Engbergenloop. In mijn buurt lopen veel leden van AVA'70 (Erwin Wamelink, Patrick Ikink, Tim en Luuk te Brake en Hans Jentink). Er is een prachtig parcours uitgezet waarin verschillende bultjes beklommen moeten worden. 

De "visite" van de zaterdagavond kan ik aardig in het oog houden en achter me komt Hans Jentink steeds dichter bij me. We komen gezamenlijk de baan op en hier kan ik er nog een mooie versnelling uitgooien maar de klok van de 21 minuten loopt iets sneller dan dat ik gehoopt had. Een mooie tweede plaats bij de M50 is mijn deel, een eindje achter Jos Slutter.
Simon Kuiperij, Millica Peterzon en Bram Wevers

Verslag van de 33e Engbergenloop in Gendringen

Mark te Brake
Wouter Gijsberts vizier gericht op marathon na Engbergenloop

Door Benno Stevering

GENDRINGEN – De 29-jarige Wouter Gijsberts uit Gaanderen won zondagochtend overtuigend de Engbergenloop over tien kilometer in een tijd van 35.40 minuten. In zijn kielzog kreeg hij Dirk-Jan Demkes van Craft Runningteam mee uit Duiven. Demkes eindigde als tweede in 36.18 minuten. Arjan Eekelder uit Lichtenvoorde werd vierde achter de Arnhemmer Alex Mulders. Gijsberts over zijn fraaie zege in Engbergen: ‘’Ik heb hier al vaker gewonnen. Het is een prachtig bultje op, bultje af parcours. Het ging verder goed. In het begin van de wedstrijd dacht ik, het wordt helemaal niks op dit pittige parcours, maar al snel kreeg ik het ritme te pakken.  Ik heb mijn vizier nu volledig gericht op de marathon. In oktober liep ik de marathon van Amsterdam in 2 uur en 35 minuten. Na de Montferlandrun die ik liep in 51.10 minuten moest mijn lichaam echt vier weken herstellen en heb ik niks gedaan. In maart wil ik de halve marathon van Venlo lopen en tevens de Fatimaloop in Nieuw-Wehl. Die 7,5 kilometer won ik vorig jaar in 23.40 minuten. De Enschede marathon zal ik voor de fun meelopen. Daarna wacht een kort baanseizoen waar ik me op de vijf kilometer richt. Misschien dat ik later dit jaar nog een marathon loop waarbij ik mijn persoonlijk record wil aanscherpen. Het is een kwestie van gemiddeld 140 kilometers per week te maken. Mijn pa liep destijds 2.33 uur op de marathon. Die tijd wil ik in ieder geval verbeteren.’’ Dirk-Jan Demkes uit Duiven gaf aan dat het glooiende parcours hem niet echt lag. ‘’Ik loop alles op souplesse. We liepen met zijn tweeën richting Engbergenbos. Eenmaal uit het bos nam Wouter afstand. Ik ben tevreden met deze tweede klassering richting  baanseizoen. Onlangs werd ik ook  nog tweede bij de NK Masters in Apeldoorn op de drie kilometer waar ik 9.09 realiseerde. 

Lisa te Molder uit Zieuwent verkeert momenteel in een uitstekende vorm. Zij won na de Keiloop in Meddo, de Kroese Wevers cross in Winterswijk en de Beekse bosloop competitie nu ook de Engbergenloop bij de vrouwen over tien kilometer in 42.44 minuten. ‘’Ik kan goed omgaan met een modderig parcours. Het is een kwestie van je spoor zoeken en slim lopen. Mijn tempo kon ik goed vasthouden met korte pasjes heuvelopwaarts en na herstel mijn snelheid weer opvoeren. In de laatste bosronde wist ik nog enigszins te versnellen. Ik vind het heerlijk om in deze regio te kunnen lopen!’’.  

De vijf kilometer viel ten prooi aan Mark te Brake uit Aalten van AVA’70. De houder van het parcoursrecord liep een tijd van 17.13 minuten. ‘’Er zat nu wel meer klim in het nieuwe parcours. In hoog tempo liep ik de eerste twee kilometer met de vijftien jarige Bob te Lindert van Argo  op en daarachter volgde Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk. Vorig jaar heb ik een wat minder seizoen gedraaid. Met een zestal trainingen per week en goed hard doortrainen wil ik me volledig richten op de vijf kilometer tijdens het baanseizoen.’’  Reintjes werd na een felle eindspurt nog tweede in 18.01 met vier tellen voorsprong op te Lindert. Reintjes gaf aan: ‘’Ik wist dat Mark te sterk voor me was momenteel en kon weliswaar nog het gaatje met Bob dichtlopen. Als Bob dit tempo aankan heeft hij een flinke stap gemaakt in de atletiek in zeer korte tijd! Ik ben bezig mijn studie sport, gezondheid en management aan het afronden, dan staat de atletiek even op de tweede plek. In mei wil ik in Bocholt nog een snelle tien kilometer lopen.’’  

Saskia Weinans van het Sotra team pakte de winst bij de vrouwen in 19.32 minuten. ‘’Het NK 3 kilometer in Apeldoorn ging niet naar verwachting. Tijdens het NK op de weg in Schoorl ging het met 37.30 minuten wel goed. Voor mijn baanseizoen staat de 1500 meter centraal. Ik wil 4.30 minuten lopen. Hier in Engbergen ging het goed. Ik had een flinke voorsprong en heb niet meer versneld!’’ De organiserende atletiekvereniging Atletico’73 was bijzonder tevreden met de opkomst van het grote aantal deelnemers temeer gezien de aflasting van het evenement na de hevige sneeuwval van vorig jaar. Voorzitter en speaker Gerard Jansen praatte het evenement op uitstekende wijze aaneen.

Foto's van het 1e rondje Bussloo

Rondje Bussloo
Het rondje Bussloo is inmiddels een begrip in de hardloopwereld. De loop wordt gehouden op het prachtige recreatiegebied Bussloo, middenin de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. De loop wordt per jaar 4 x georganiseerd, ieder seizoen. Het ontstaan hiervan heeft te maken dat vele lopers op deze manier kunnen zien of ze vooruitgang hebben geboekt in resultaat. Maar het is natuurlijk ook leuk om gewoon lekker mee te doen. Dit jaar volgen nog 3 edities. 
Klik op de link voor de foto's van Mischa Visser

Foto's en uitslagen van de 33e Engbergenloop in Gendringen

Veel deelname aan de 5 kilometer

Klik op de link voor de foto's van Jan te Brake

fotoalbum

uitslagen


site organisatie
Zwaar was het wel!
van links naar rechts Mark te Brake, Luuk te Brake, Geert Wevers, Dirk-Jan Robbe, Hans Jentink, Patrick Ikink, Erwin Wamelink, Tim te Brake en Jerrel Balke
Erwin was er ook weer!

zaterdag 22 februari 2014

Foto's van de 1e Slangenburgse Trail in IJzevoorde - deel 3

Walter Vaags

Klik op de links voor de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief

deel 1

deel 2

deel 3

deel 4

Later in de week volgt nog een video
Wim Rensink

Foto's en uitslagen van de 1e Slangenburgse Trail in IJzevoorde - deel 2

Veel bekende gezichten in de Slangenburg

Klik op de foto's van Robin Wubbels

fotoalbum


uitslagen
Henk Lammers

Foto's van de 1e Slangenburgse Trail in IJzevoorde - deel 1

Henrie Drenthel en Gerrit Heersink


Trailen is in, dat blijkt wel als Ava70  met 30 deelnemers aan de start verschijnt in IJzervoorde. Zaterdagmiddag werd de 1e Slangenburg Trail georganiseerd. Vooraf was het verzamelen voor de grote groepsfoto nabij het secretariaat, in het, ”Pokkenbulte” een oud schooltje. We starten vanuit de gymzaal in groepjes van 10, personen. Elke minuut start er een groep tot dat alle 250 deelnemers op weg zijn voor een zeer aantrekkelijke 17km Trail! Vooraf werd al gezegd dat er heel weinig harde wegen of brede zandwegen in het parcours zaten. Wat ze niet vertelden was dat door de regen van de laatste dagen de paden waren veranderd in modderbaden. Dit maakte deze 1e trail wel erg zwaar maar ook wel heel mooi. 

Voor de meesten was het hun eerste trail en wisten niet wat ze tegen zouden komen. Het parcours liep door de bossen en landerijen van het kasteel Slangenburg. Bruggetjes en smalle wateroversteken moesten genomen worden en halverwege kon men door middel van water en bananen de hongerklop en dorst lessen. Zo kun je maar zien dat je voor een mooie vlakke trail niet heel ver hoeft te reizen.

Speciale dank aan de organisatie. Zij hadden het super in orde. Een leger aan vrijwilligers zorgden er voor dat de deelnemers veilig over konden oversteken of onderweg water of bananen kregen. Ook de Kiekjesdief Eric en Mischa Visser hadden zich op de mooiste plekjes verschanst, om ons weer mooi op het kiekje te krijgen.

De 30 Ava70 deelnemers hebben het allemaal gehaald en de sterke verhalen kwamen pas goed op gang nadat ze over de finish de gymzaal weer inliepen. Ik mag wel stellen dat ze het allemaal op hun eigen manier zeer goed gedaan hebben. Klasse! (bron site AVA'70)

Klik op de link voor de foto's van Mischa Visser



De foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief volgen zo snel mogelijk

Video's van de 1e Slangenburg Trail in IJzevoorde





Eerste Slangenburgse Trailrun succes

De eerste Slangenburgse trailrun mag als een succesvolle première worden beschouwd. Vele atleten uit de Achterhoek en ver daarbuiten waren naar IJzervoorde gekomen om daar 17 kilometer door het prachtige landschap rond kasteel de Slangenburg te lopen. In groepjes van 10 werd er gestart vanuit de gymzaal van het plaatselijke schooltje. De beelden zijn gemaakt door Eric Beatse, de Kiekjesdief.

Aankondiging van de 33e Engbergenloop in Gendringen

Flyer van de 33e Engbergenloop in Gendringen
De Engbergenloop wordt op zondag 23 februari 2014 voor de 33e keer door Atletico '73 georganiseerd. Na de jeugdlopen van 1200 meter, die vanaf 10.00 uur worden gelopen, zal de 3, 5 en 10 kilometer worden gelopen. De 3 en 5 kilometer starten om 10.45 uur en de 10 kilometer om 11.30 uur. Vorig jaar werd de loop vanwege de hevige sneeuwval nog afgelast. 

Het parcours van de lange afstanden gaat voor een deel door het nieuw ontwikkelde natuurgebied van Engbergen, waarbij ook over het nieuwe bruggetje bij het Diekshuus wordt gelopen. Hoewel beide lange afstanden iets korter zijn dan voorheen, zijn zij nagenoeg even pittig gebleven. De 5 kilometer is zeer toegankelijk voor zowel de geoefende als de beginnende loper. De 10 kilometer is een mooi parcours geworden voor de prestatieve én recreatieve loper met enige trainingskilometers "in de benen".

Voor meer informatie klik op onderstaande links

parcours 5 kilometer


parcours 10 kilometer


site organisatie

vrijdag 21 februari 2014

De Gouden Eeuw, een ontdekkingstocht door Amsterdam

Achter het Rijksmuseum
De 17e eeuw was voor Nederland de 'Gouden Eeuw', waarin Amsterdam zich in korte tijd ontwikkelde tot één van de rijkste steden ter wereld. Sommigen spreken dan ook over 'het wonder van Amsterdam'. Onze ontdekkingstocht door de Gouden Eeuw gaat eerst door het oudste deel van Amsterdam. Oorspronkelijk middeleeuws, maar de Gouden Eeuw heeft hier een duidelijk stempel gedrukt. Het tweede deel van de route beslaat een groot deel van de 17e eeuwse grachtengordel.

Nadat we met de trein in de hoofdstad zijn aangekomen gaan we naar het tegenover het station gelegen VVV-vestiging van het Amsterdam Toerisme & Congres bureau in het Noord-Zuidhollands Koffiehuis op het Stationsplein om een route te kopen. In de Gouden Eeuw golfde op deze plek nog het water van het IJ, en was het een komen en gaan van zeewaardige koopvaardijschepen, vissersboten, beurtveren en binnenschepen. Vanaf 1870 werd dit deel van de zeearm gedempt voor de bouw van het Centraal Station. Op de Nieuwebrug hebben we zicht over het oudste deel van de haven van Amsterdam, het Damrak. Aanlegsteigers voor rondvaartboten hebben de plaats ingenomen van vissersschepen en veerdiensten. 

Via de Nieuwebrugsteeg en de Sint Olafspoort komen we op de bekende Zeedijk. Aan onze rechterhand zien we de Sint Olafskapel waar de beroemde admiraal Michiel de Ruyter tot aan zijn dood in 1676 zijn eigen bank in de kerk had. Zijn paalgraf komen we later op de route in de Nieuwe Kerk tegen. We lopen verder via de Prins Hendrikkade en de Kloveniersburgwal en komen later door het overdekte straatje van de Oudemanhuispoort. Op de Oudezijds Voorburgwal staat het complex de Princenhof. Tot 1988 het Stadhuis van Amsterdam, tegenwoordig in gebruik als het vijfsterren de-luxe hotel Sofitel Amsterdam The Grand. Op de binnenplaats kijkt me een portier een beetje verbaast aan wat ik daar te zoeken heb.

Eigenlijk ook niets en enkele kilometers later slaan we halverwege het Spui, via een poortje, het Begijnhof binnen. Begijnen waren weduwen en ongetrouwde vrouwen die een sober, godsvruchtig leven leidden. Zij hielden zich veelal bezig met verpleging, armenzorg en onderwijs. Ik probeer me een beetje voor te stellen hoe ze hier samen geleefd hebben. Net daarachter ligt het Historisch Museum waar een groot aantal 17e eeuwse schuttersportretten tentoongesteld zijn in de galerij. Op de Dam, in de Gouden Eeuw het regeringscentrum van Amsterdam, lopen we langs het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en Madame Tussaud, waar op een hele verdieping de Gouden Eeuw op een spectaculaire manier opnieuw tot leven gebracht wordt.

Op de Herengracht betreden we de eerste gracht van de beroemde grachtengordel. Later zullen nog de Lelie-, Keizers-, Leidse- en Prinsengracht volgen. Zo komen we bij de 'Magere Brug" over de Amstel, die gebouwd werd als voetgangersbrug. Zij was destijds zo smal dat twee voetgangers elkaar nauwelijks konden passeren. Het passend eindpunt van deze wandeling door de Gouden Eeuw vormt het Rijksmuseum. De tijd ontbreekt ons om hier naar binnen te gaan en via de achterkant lopen we door het Vondelpark terug in de richting van de stad. Mooi om Amsterdam eens op deze manier te leren kennen.

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

De Grachtengordel van Amsterdam
Het Begijnhof
In het Vondelpark

Startbewijs Slangenburgse Trailrun in Doetinchem

Zaterdag 22 februari om 15.00 uur

Door omstandigheden kan ik de komende zaterdag niet deelnemen aan de Trailrun in de Slangenburg (Doetinchem). Volgens de voorlopige startlijst moet ik om 15.04 uur starten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt en de inschrijving is gesloten. Heeft er iemand belangstelling voor mijn startnummer? Je mag hem zo hebben maar laat het even weten.

De Aaltense hardlopers vertrekken om 13.30 uur vanaf de Hamelandbaan



Aankondiging van de 45e Volkslauf in Vreden (D)

Flyer Volkslauf Vreden, met voor het eerst een 5 kilometer


Op zaterdag 22 februari 2014 vindt in Vreden, net over de grens bij Winterswijk, de 45e Internationale Volkslauf plaats. De start van de 5 kilometer, die dit jaar voor het eerst plaats vindt, is om 12.00 uur. Om 14.15 uur is de start van de halve Marathon en een half uur later om 14.50 uur is de start van de 10 kilometer. De start en finish is in het Widukindstadion.

Voor meer informatie klik op onderstaande links

informatie


site organisatie

donderdag 20 februari 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 17

Björn Demkes
Op weg naar een heldenstatus

Schutterskoning van Lievelde, winnaar van het darttoernooi van hotel Reijrink, bowlingkampioen van noordoost Achterhoek en sinds kort nationaal hoogspring kampioen. Een kleine greep uit een indrukwekkend palmares. Voor velen is dit een droom en maar voor één man is dit werkelijkheid. Dan heb ik het natuurlijk over niemand minder dan Björn Demkes. Dit 37-jarige multitalent is hard op weg om een legende te worden.

Björn Demkes zag het levenslicht op 27 december 1976. Als net-geen-kerstkindje was het maar de vraag of het goed zou aflopen met kleine Björn, maar deze zorgen bleken onnodig. Hij boekte grote successen als volleyballer, darter, bowler, vogelschutter, klootschieter, klaverjasser, hardloper en atleet. Naast een subliem sportman is hij een vakkundig trappensteller en een liefhebbende echtgenoot. Hij heeft de zorg over drie blagen. Katja van 41, Kris van 12 en Loes van 8. Björn wordt geroemd om zijn kracht, lenigheid en doorzettingsvermogen. ‘De beer van Lievelde’ zette afgelopen weekend de kroon op zijn werk. In het Omnisportcentrum in Apeldoorn was hij de Koning. Bij de NK indoor voor masters behaalde hij goud op het hoogspringen en zilver op de 800 meter.

Grapje heeft geen enkel effect
Om hem een loer te draaien heb ik hem tijdens de seniorencompetitie op de meest maffe onderdelen ingezet. Ik piste bijna in mijn broek van het lachen toen ik hem aan de start zag staan van de 400 meter horden. Dit kan die nooit, dacht ik bij mezelf. Ik zag het al helemaal voor me. Björn die stuntelend en struikelend over de idioot hoge hordes waggelt. Deze gedachte werd, vanzelfsprekend, keihard de kop ingedrukt. Als een jonge antilope zoefde hij over de horden. Die man kan werkelijk alles!

Clubkampioenschappen
Langzamerhand begin ik de Joop Zoetemelk van de atletiek te worden. Al drie jaar achtereen word ik tweede tijdens de clubkampioenschappen. Het wordt een obsessie! Iedere jaar sta ik weer als een boer met kiespijn te glimlachen naast een glunderende Björn Demkes. Afgelopen jaar werd ik niet verslagen maar vernederd. Bij het kogelstoten, discuswerpen en het speerwerpen liet hij geen spaan van me heel. Gelukkig gunde hij mij een cadeautje op de 100 meter. Dat dacht ik tenminste. 97 meter en 38 centimeter lag ik op kop en ja hoor, op de laatste meters moest meneertje ‘ik-haat-verliezen’ mij weer voorbij sprinten. Na correctie bleek hij drie duizendste van een seconde sneller te zijn. Nou ja goed, dan geeft hij mij vast de overwinning op de 1500 meter, die clubtitel heeft hij immers toch al binnen. Wishful thinking. 1325 meter mocht ik genieten van de leidende positie, tot Björn zijn motor aanslingerde. Het leek alsof hij een brommer had ingeslikt! Met speels gemak won hij ook het vijfde en laatste onderdeel. Oh wat haat ik die man af en toe. Een week voor de kampioenschappen hoop ik altijd stiekem dat hij zijn hamstring afscheurt, zodat ik zelf een keer met de eer kan strijken. Helaas komt het woord ‘blessure’ niet voor in het woordenboek van dit wonderkind.

Ook beste in ‘Zwientje tik’
Dat hij een alleskunner is bewees Björn in 2009 op de kermis van het Twentse dorpje Lattrop. Na 17 bier kreeg één van zijn kameraden het briljante idee om mee te doen aan het ‘Zwientje tikken’. Bij dit spel is het de bedoeling dat een aantal geblinddoekte personen op jacht gaan naar een klein biggetje. Wie als eerste het biggetje aantikt, wint de wedstrijd. Björn, die door alle drank bijna niet meer op zijn eigen benen kon staan, ging deze uitdaging aan. Je raadt het al, binnen 17 seconden zat Björn boven op het varken. Waar Björn deelneemt, is de concurrentie kansloos. Als tegenstander, ik spreek uit ervaring, word je daar strontziek van!

Als hij mij weer eens ontzettend op mijn nummer heeft gezet, kan ik hem wel achter het behang plakken. (Dit doe ik natuurlijk niet, want ik vrees dat hij veel sterker is.) Toch moet ik bekennen dat ik veel respect voor hem heb. Hij is bij mij, sinds afgelopen weekend, zelfs toegetreden tot een mooi rijtje. Wanneer ze mij nu vragen wie mijn grote voorbeelden zijn, noem ik niet alleen Marianne Timmer en Roger Federer, maar ook Björn Demkes. In mijn ogen heeft deze topatleet inmiddels een heldenstatus bereikt! 

woensdag 19 februari 2014

Foto's van de Dirtkings training in Varsseveld

Soms loopt het iets anders dan dat de bedoeling is


DirtKings Draait Door! De gratis DirtKings training op 19 februari bij Fit in Varsseveld werd gegeven door Jochem Bruggink. Iedereen was welkom om van 19:00 tot 20:30 buiten te sporten en te ervaren wat de DirtKings is. Get ready to get Dirty!

Klik op de link voor de foto's van Dick Lubbers

fotoalbum


site organisatie


Startbewijs 3e Sallandse Trail in Nijverdal

Zaterdag 8 maart 2014 om 10.15 uur
Door een blessure kan Roel Somsen zaterdag 8 maart 2014 niet deelnemen aan de Salland Trail in Nijverdal.  Het parcours gaat door de prachtige bossen, over uitgestrekte heidevelden en heuvels en langs de essen van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De start van de 25 kilometer is om 10.15 uur. Het maximum aantal deelnemers is bereikt en de inschrijving is gesloten. Heeft er iemand belangstelling voor zijn startnummer? Je mag hem zo hebben maar laat het even in een reactie onder dit bericht weten.

Klik voor meer informatie op onderstaande link

site organisatie

dinsdag 18 februari 2014

Bijzondere hardloopwedstrijden 2014 & hardlooptips voor luie mensen

uitmetkorting.nl
Nee, hoor, we willen je niet beledigen. Je bent vast niet écht lui. We weten echter precies hoe het gaat met hardlopen: Je koopt schoenen, zoekt een trainingsschema en rent een rondje door de buurt. Drie dagen later ga je nog een keer, maar de keer daarna regent het.. Hmm, morgen dan maar. Maar de dag daarna heb je het druk en zo komt er van uitstel uiteindelijk afstel. Jammer, want hardlopen is hip! Steeds meer mensen trekken een paar keer per week de hardloopschoenen aan voor een gezond rondje in de frisse buitenlucht. Een gezonde en goedkope hobby.

Omdat we je op uitmetkorting.nl graag een handje helpen met geld besparen, dagjes uit en leuke dingen doen, vind je op deze pagina alles over hardlopen. Je leest de 10 belangrijkste voordelen van hardlopen, natuurlijk de belangrijkste tips om het vol te houden én we hebben ook de leukste hardloopwedstrijden om voor te trainen voor je verzameld. Want eigenlijk is zo’n hardloopwedstrijd net zo leuk als een dagje naar een pretpark, toch? Je krijgt er zelfs een medaille voor! Lees dus snel verder om te ontdekken hoe jij binnenkort ook aan de start van een van deze wedstrijden verschijnt.

zondag 16 februari 2014

Prachtige resultaat Björn Demkes NK indoor in Apeldoorn

Goud en zilver op NK Indoor
AVA'70 lid Björn Demkes heeft gisteren in het Omnisport centrum in Apeldoorn prachtige resultaten geboekt bij de Masters 35. Hij liep de 800 meter in een tijd van 2:06:20, wat goed was voor een tweede plaats. Daarna sprong hij over een hoogte van 1,71 meter wat hem de eerste plaats opleverde. Hier was hij helaas de enige deelnemer.

uitslag 800 meter

uitslag hoogspringen

site organisatie

zaterdag 15 februari 2014

Foto's van de Suikerbietenloop in Lemelerveld

Prachtige omgeving
Zaterdag werd in de omgeving van de Lemelerberg en de Archemerberg de Suikerbietenloop georganiseerd. Een pittige trailrun van 25 kilometer over een gedeelte van het 75 kilometer parcours van de Salland Trail, die over drie weken wordt gelopen. 

Voor Mischa Visser een reden om nu al vast een kijkje te nemen in deze prachtige omgeving. De deelnemers moesten maar liefst drie keer de Archemerberg op, waar ze werden aangemoedigd door een aantal vrijwilligers, toeschouwers en enkele fotografen. Er stond een stevige wind wat af en toe bijzondere plaatjes heeft opgeleverd.

Klik op de link voor de foto's

gallery

deel 1 (1000 foto's)

deel 2 (978 foto's)

site organisatie