maandag 9 juni 2014

Verslag van de Trainingsloop op 2e Pinksterdag

Eerste ‘Walter Vaags Molenloop’ een geweldig feest!
34 atleten verzamelden zich vanmorgen voor de alle eerste ‘Walter Vaags Molenloop’. Sinds enkele jaren zijn ook vrouwen welkom bij de themalopen van Geert Wevers, dit tot ongenoegen van een aantal heren. De organisatie was in handen van eerder genoemde Walter Vaags. Walter is de langste molenbouwer van West-Europa. Met een lengte van 2.27 meter kan hij zonder ladder de wieken aan de molen hangen, wat natuurlijk erg handig is.

Zoals de naam ‘Molenloop’ al doet vermoeden, werden er veel zandpaden aangedaan. Op sommige zandpaden lag zelfs geen asfalt. Heel apart. Hoewel de Molenloop al om 10:00 uur van start ging, was het toch al snel een graad of 37. Een enkeling had het daarom ook erg warm. Gerrit te Lindert, alias de blanke Keniaan, was één van de mensen die goed uit de voeten kon in de extreme hitte. Met zijn spiksplinternieuwe oranje voetbalhemd bepaalde hij het tempo. 

Frank Roos, had zijn snelle sokken weer aan en dit mocht de rest weten. Als Te Lindert even een moment van zwakte had, nam Frank gretig de koppositie over en probeerde hij op slinkse wijze de groep, waarin ook zijn vrouw Anita zich bevond, op een lint te trekken. Dit tot grote ergernis van Tim te Brake. De jongste loper van de groep is momenteel erg slecht in vorm. Tijdens de Gerard Tebroke Memorial was zijn conditie zo slecht, dat hij na 3 kilometer al de handdoek in de ring gooide. Dit gold overigens ook voor Katja Demkes, die zich uit schaamte niet liet zien bij de ‘Walter Vaags Molenloop’.

Onderweg werden enkele drinkpauzes ingelast. In deze pauzes kon onder andere wat gedronken worden. In de slotfase werden de mannen gescheiden van de jongens. In een bloestollende eindsprint konden de haantjes van de groep zich bewijzen voor de vrouwelijke atleten. Het maakt overigens niet uit wie deze sprint won. Maar ik kan je wel vertellen, dat het een rasatleet is, 23 jaar oud, woont in Aalten en Zwolle en hij is momenteel in bloedvorm. Ik hoor jullie denken. En nee, het is niet Wim Rensink.

Bij aankomst werden de atleten ‘warm’ onthaalt door ByJessie. Later begreep ik dat ze eigenlijk gewoon Jessie heet. Nooit geweten. Een prachtig gedekte tafel met zelfgemaakt brood, fruit, bier (alcoholvrij), water, ijsjes en wat al niet meer. Het was skitterend. Later bleek ook dat Ingrid van Zolingen had mee gelopen. Ingrid leuk dat je er was, ook namens de organisatie.

Dan moet er nog even een misverstandje uit de wereld worden geholpen. Door een verschil van mening werd mijn column afgelopen donderdag niet geplaatst. Dit heeft geen enkele consequentie voor onze vruchtbare samenwerking. Geert en ik blijven matties.
Walter Vaags, de langste molenbouwer van West-Europa

8 opmerkingen:

Denise Eskes zei

Bedankt voor de mooie ochtend, Walter Jessie en Geert. Helemaal top!

Katja zei

Haha Erwin, wat een prachtig verhaal weer. Gelukkig zijn Geert en jij nog matties. Wat ons betreft weet ik het nog zo net niet.

Davy zei

Zo te lezen hebben jullie weer een prachtige ochtend gehad!

Marco zei

Prachtige foto's en een prachtige verhaal. wat wil een mens nog meer met Pinksteren.. Ik loop hem nog eens na, kon vanmorgen ivm. met paaseieren zoeken nieh. :)

Michael van der Kroon zei

Nu begin ik toch wel heel benieuwd te worden naar dat "gecensureerde" stukje. Kan wel zeggen dat ik fan ben van je columns Erwin! Vooral dat stukje over klasbak Mark te Brake vond ik lachen :)

Frank zei

De klap van de molen, die onzer Erwin heeft opgelopen is toch harder aangekomen, dan we met zijn allen hebben kunnen denken. Nu kunnen we natuurlijk wel denken dat degene die omtrent de molen woont, bestuift van het meel, maar dat is te gemakkelijk.
Nee, onze blonde Socrates loopt met molentjes en dat hangt hem als een molensteen om de nek. En ook al is hij nu misschien een beetje in zijn wiek geschoten... we kunnen eigenlijk niet meer zonder zijn zin en onzin!!!!

Gerdy zei

Er wordt geschreven: De aller eerste ' walter vaags molenloop'?! Zijn er al toezeggingen gedaan?

Ingrid zei

Erwin ben ik zo klein, dat je mij over het hoofd ziet???