zaterdag 28 juni 2014

Uitslagen van de 1e Schützenfestlauf in Ellewick(D)

Het podium van de 10 kilometer: 1.Simon Janzen, 2.Roland Steinmetz, 3.Martijn Groot Wassink (foto Raymond Schuurman)
Afgelopen zaterdag was in het plaatsje Ellewicker, enkele kilometers bij Groenlo over de grens richting Vreden, de eerst versie van de Schutzenfestlauf. Afgelopen dagen hadden al enkele lopers van AVA aangegeven ,dat men hier wel eens naar toe wilde gaan. Reden? het Schutzenfest, de Blaskapel,  de broodjes worst of toch gewoon de wedstrijd. Rond kwart over 4 kwamen de eerste lopers uit Aalten en omstreken,  het pittoreske Ellewicker binnen rijden en de sfeer zat er hier dan ook al goed in, want wedstrijden organiseren, met alles daar om heen kun je wel aan Duitsers over laten. 

Op het schoolplein bij de inschrijving was het dan ook een drukte van belang, en niet alleen met lopers. Koffie met vele soorten gebak, pommes en braadwurst en natuurlijk bier, en dat alles onder een keiharde beat van de DJ. Maar ja ,fanatiek dat wij zijn ,laten wij dit allemaal links  liggen en gaan eerst serieus warm lopen, en tijdens dit lopen worden we van alle kanten al aangemoedigd als of de wedstrijd al was begonnen. Voor de start vermelde de speaker nog even dat er ook een delegatie van : der sport verein AVA aus nachtbar land Niederlande an der  start war, wat natuurlijk een groot gejuich gaf (door ons). 

Tijdens het lopen , we moesten 2 rondes van 2,5km , was er overal langs de route wel wat te beleven ,muziek van Dj tot blaskapel ,enthousiaste  toeschouwers, en ook gezellige mensen bij de plaatselijke kroeg. Na afloop was er voor iedereen, alcohol vrij bier, water of ice thee en veel fruit. Hierna nog gekeken naar de 10km wedstrijd waar ook 2 leden van AVA aan mee deden, en ook zij presteerden zeer goed. Al met al een mooie middag en zeker een wedstrijd om volgend jaar in de agenda op te schrijven.

Wim Brinkman

Uitslagen Aaltenaren/AVA'70 leden

5 kilometer: Wim Brinkman 19:09 min, Patrick Ikink 19:16 min, Frank Roos 19:51 min, Henk Mengers 20:41 min, Andre Bruil 21:36 min, Dirk-Jan Robbe 21:46 min, Gerrit te Lindert 21:57 min, Hans Sielias 22:07 min

10 kilometer: Martijn Groot Wassink 36:47 min, Raymond Schuurman 38:53 min.

Klik op de link voor alle uitslagen



Geen opmerkingen: