vrijdag 6 juni 2014

Foto's van de Hardloop4daagse in Apeldoorn - deel 1

Ton Keetels (nr 1033) en Jan van de Wetering (nr 1031)
Afgelopen vrijdag was de start van de 13e editie van de Runnersworld Hardloop4daagse, die loopt tot 2e pinksterdag 9 juni. De laatste voorbereidingen zijn getroffen, de organisatie heeft er zin in en staat klaar om honderden lopers de komende dagen te verwennen met goed georganiseerde wedstrijden over de mooiste parcoursen in de omgeving van Apeldoorn. Dit unieke evenement bestaat uit een wedstrijd van 4 of 6 etappes over respectievelijk 60 en 100 km.

Het startveld op de 60 en 100 kilometer is van een ongekend hoog niveau. Op de 60 kilometer zijn alle ogen gericht op Gert-Jan Liefers, hij is op voorhand de absolute topfavoriet. Maar kan deze voormalig Olympisch finalist op de 1500 meter ook de Hardloop4daagse aan? David Hemstede zal proberen om dit jaar opnieuw de Hardloop4daagse te winnen, hij won vorig jaar de 100km en loopt dit jaar de 60km. De plaatselijke favorieten Ronald Derksen en Bas Mekking zullen waarschijnlijk met Deventenaar Johan Kats, vorig jaar 3e op de 100km, en meervoudige podiumklant Ralph Apeldoorn uitvechten wie er dit jaar op het podium komen. Bij de dames op de 60km lijkt Irene Kalter van Daventria uit Deventer de huizenhoge favoriete. De strijd om de overige podiumplaatsen lijkt helemaal open te liggen.

Ook op de 100 km is er een absolute topfavoriet, Zac Freudenburg, de geboren Amerikaan loopt en wint vele wedstrijden, op de weg en cross. Hij is dan ook goed voorbereid op de hoogteverschillen die de parcoursen van de Runnersworld Hardloop4daagse te overwinnen hebben, want hij won vorige week nog met ruime voorsprong de Stuwwaltrail in Oosterbeek. Voormalig winnaar Mark Huisman is natuurlijk ook een kanshebber op het podium, net als Filip Lijnen. Hij komt terug om zijn 5e plaats van vorig jaar te verbeteren. Verder is Rik Wolswinkel, de voormalig winnaar van de zware kustmarathon in Zeeland van de partij. Outsider is AV Veluwe atleet Dick Elzenga, die misschien voor een verassing kan zorgen door mee te doen om de podiumplaatsen. Bij de dames mag een mooie strijd verwacht worden tussen Lydia Doornbos, ervaren ultraloopster, en Ilonka van den Hengel, ook zij won de zware Zeeland Marathon.

Mischa Visser heeft foto's gemaakt van de 2e etappe in de bossen tussen Beekbergen en Hoenderloo




site organisatie
Hein Vissers

Geen opmerkingen: