donderdag 5 juni 2014

AVA`70 organiseert de 14e editie van de Gerard Tebroke Memorial loop - deel 6

De start van de 5 kilometer in 2013
Zaterdag 7 juni a.s. wordt het centrum van Aalten weer omgetoverd tot een heuse atletiek-arena. Dan vindt namelijk de 14e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Het hardloopspektakel van AVA`70 trekt jaarlijks honderden deelnemers naar het dorp en zij kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het talrijke publiek. De start en finish vindt plaats op de sfeervol ingerichte Markt in het centrum.

5 KILOMETER G.U.V-RUN EN BEDRIJVENLOOP

Als laatste onderdeel op het programma gaan de deelnemers van de 5 kilometer G.U.V.- Run van start. Het grote peloton van een kleine 200 lopers en loopsters zal gelijk vanaf het begin een lang en kleurig lint vormen door het centrum van Aalten. Om exact aan de afstand van 5 kilometer te komen, zal de start plaatsvinden in de Kerkstraat ter hoogte van het Kruidvat. Van daaruit gaat het richting de Markt waar de atleten kunnen rekenen op het applaus van het aanwezige publiek. Na de aanloop van 1 kilometer volgen 2 ronden van 2 kilometer met telkens de passage op de Markt waar speaker Henk Borgmeijer de prestaties een boost zal geven met zijn deskundige en motiverende commentaar. 

Het belooft een pittige wedstrijd te worden voor de deelnemers, die naast de kasseienstroken en het heuvelachtige parcours zaterdag te maken krijgen met nog een tegenstander, namelijk de (verwachte) warmte. De organisatie is op dit moment druk doende om te zorgen voor voldoende verkoeling onderweg, maar adviseert de sportievelingen ook vooraf voldoende water te drinken. Bij de finish ontvangen de deelnemers naast het verdiende applaus, een medaille, een goodybag en een presentje van de wedstrijdsponsor, G.U.V. 

Nieuw onderdeel bij de 5 kilometer G.U.V.-Run is de Bedrijvenloop. Minimaal 3 lopers en maximaal 5 lopers of loopsters vormen een team, die namens een bedrijf of instelling deelnemen aan de wedstrijd. De tijden van de 3 snelste lopers tellen mee voor het eindklassement. Er zijn mooie bekers voor de 3 snelste teams van de bedrijvenloop. Gezien het aantal aanmeldingen, belooft de 5 km. G.U.V.-Run een prachtig slotstuk te worden van de Gerard Tebroke Memorialloop.      

1 opmerking:

Geert zei

In totaal zijn er 307 voor-inschrijvingen, bijna 30% meer dan vorig jaar!