vrijdag 28 december 2012

Foto's en verslag van de 5e Late Kerst, te vroege Nieuwjaarsloop 2012 in Zelhem

van links naar rechts Marco Rutgers, Henk Woolschot, Luuk te Brake, Dirk-Jan Robbe, Samantha Zegers, Robin Wubbels, Hermi van Egteren, Johan Wolthuis, Gerdie Deunk, Andre Balke, Joke Balke, Maria Griffioen, Henk Lammers en Geert Kip. Op de hurken Theo Stronks, Ingrid van Zolingen, Geert Wevers, Aukje van Egteren en Wim Brinkman
In Engeland hebben ze Boxing Day, in Arnhem de 3e Kerstdagloop, maar de Achterhoek kent sinds een aantal jaren een nu al legendarisch fenomeen: ‘de te late Kerst en te vroege Nieuwjaarsloop’. Initiatiefnemer Geert Wevers zoekt telkens weer nieuwe mooie plekjes en vanzelfsprekend kom je dan vroeg of laat ook in Zelhem terecht. Vanaf boerderij Poppink vertrekt even na tienen een groep van 19 toppers. Onder hen de levende legende the Herminator, slechts door weinig toeschouwers herkent. De gasten uit Aalten willen precies weten waar in de 2e wereldoorlog die Duitser is omgekomen. Dat blijkt net achter de voordeur te zijn. Voor meer info kijk op: www.oudzelhem.nl 

We gaan de Eeltinkweg op, daarna Heijinkweg en via de Enkweg kom je langs Boerderij Enk waar de gebroeders Woolschot wonen. Dit is de minder sportieve tak van de familie en zij lopen dan ook niet mee. We verlaten de Wassinkbrink en gaan door het tunneltje Zelhem in, zodat Geert met zijn fototoestel de plaatselijke VVV kan ondersteunen. We volgen Oerend Hard de oude Spoorbaan richting het Hengelse Zand. Vrouwluu en hoender moeten verplicht voorop lopen. Bertus en Tinus laten zich niet zien in tegenstelling tot het zonnetje dat laag staat, ook bij Het Zonnetje. Enkelen zijn zo vermoeid dat ze denken dat het thuishonk van de Zelhemse Auto en Motor Club een open vuilstortplaats is, terwijl hier toch een heuse EK is georganiseerd.

De Langenberg is het hoogtepunt van de dag. Vanaf hier kun je kerktorens van Zelhem, Marienvelde, Hengelo, Keijenborg, Doesburg en Doetinchem zien alsmede de vuilverbrandingstoren in Duiven en de toren van Langerak. Luuk te Brake krijgt de geest en is als eerste boven. The Herminator let even niet op en wordt een goede tweede. Enkele lopers besluiten vervolgens er een trail-run van te maken, de ezels van Ezelstal de Edelingen moeten hierin hun meerdere erkennen. Na 1 uur en 25 minuten bereiken we, bijna 15 KM verder, onze eindbestemming. 
   
Sportieve groet Henk Woolschot

Klik op de link voor de foto's 

fotoalbum
De groep op een modderig pad
Luuk te Brake

7 opmerkingen:

Geert zei

Mooi beschreven Henk en ik wil je ook nog bedanken voor de ontzettend goed gevulde tafel na afloop van de loop en een compliment voor je beide dochters voor de prima verzorging.

theo stronks zei

Heb er volop van genoten,alles was tot in de puntjes verzorgd,hartelijk dank fam Woolschot.

André Balke zei

Henk. Mooie route. Goede Catering verzorgd door je dochters. Allemaal bedankt. Groetjes André,
Ps. leuk verhaal trouwens.En de foto's ook weer prachtig.

Gerdie Duenk zei

Geweldig, voel me wel een beetje aangesproken in het verhaal, super beschreven, bedankt voor alles

Harro zei

Leuk!

ingrid zei

en dan zie ik dat Dirk jan ook nog een halve heeft gelopen vrijdag. man waar haal jij het vandaan?

Marco zei

Mooi verhaal en foto's , Harro volgend jaar samen weer mee.
Fijne jaar wisseling voor iedereen.