dinsdag 11 december 2012

Aandacht aan de GUV Run voor Serious Request in Achterhoek Nieuws

van links naar rechts Wim Brinkman, Bert van Asselt, Geert Wevers en Frank Roos
AALTEN - Eind november werd bekend dat drie AVA '70 leden samen met GUV een Estafetteloop gaan houden voor Serious Request. Vier dagen later was het bericht al behoorlijk verspreid, 25 lopers wilden graag meedoen en maar liefst vijfhonderd euro was al toegezegd. Nu, een week later, staat de teller op maar liefst 87 deelnemers en ruim drieduizend euro aan toezeggingen. 


Een groot aantal sponsoren meldde zich voor de ludieke actie. De AVA '70 jeugd loopt de eerste etappe samen met de trainers mee en er worden spontaan teams gevormd die meedoen. Gediplomeerde verkeersregelaars fietsen vrijwillig mee als begeleiding, automobilisten mailen dat ze wel een team naar een startplaats kunnen vervoeren. Een enthousiaste sponsor ontwierp en drukte posters en er zijn grote herkenbare stickers gemaakt voor de volgauto's. 

"Wat we hoopten is helemaal uitgekomen: de actie gaat als een lopend vuurtje rond, we staan nog elke dag versteld van het grote aantal reacties, het is gewoon geweldig dat de actie Serious Request zo leeft bij iedereen!'' Aan het woord is Frank Roos, één van de initiatiefnemers van de GUV estafetterun. Samen met Wim Brinkman en Geert Wevers organiseert hij de prestatieloop voor het goede doel. 

GUV meldde zich aan als hoofdsponsor. Directeur Bert van Asselt legt uit: "Wij vinden het belangrijk om dergelijke initiatieven te steunen, om maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Bovendien is het gewoon leuk om aan deze fantastische actie mee te doen! Naast het sponsorbedrag doen we er nog vijf euro per hardloper bij.'' 

Het startschot voor de GUV Run klinkt op zaterdag 22 december om precies 10.00 uur bij café Leuven. Voor de start wordt een groepsfoto gemaakt. Het parcours is verdeeld in elf etappes, van minimaal twee tot ruim zeven kilometer. "Henrie Drenthel uit Aalten, Rob Roelofsen uit Westervoort en Bertil de Haan uit Winterswijk lopen de hele route, totaal 48 kilometer. Klasse vinden we dat'', vertelt Wim Brinkman enthousiast. Deelname is gratis, teams en individuele lopers kunnen aangeven aan welke etappe ze willen meedoen. 

Geert Wevers: ''We willen graag met zo veel mogelijk deelnemers het eindpunt in Enschede bereiken, ook mensen die een andere etappe lopen willen we oproepen om vooral ook aan de laatste mee te doen! In de stad worden we begeleid door politie op motoren.'' 

Giel Beelen en Gerard Ekdom, kort geleden te gast bij Leuven, signeerden de Grote Geldbeker. "Ruben Boekelder, AVA-jeugdlid, kwam op het idee om de Geldbeker mee te nemen naar Schaersvoorde zodat ook leerlingen en docenten een bijdrage kunnen doen. Zo hebben we massaal reacties gehad, ieder in zijn eigen vakgebied, met zijn eigen talent.  

Vrijdagavond 21 december houden we een pasta-avond bij Leuven, bij de Stegemanhof gaan mensen van Marga Klompé voor ons koken. Groenteboer Jan Graven zorgt voor een gezond fruitig toetje. 'Royaal Genieten' heeft broodjes voor de lopers van de GUV Run toegezegd. Kortom: steun van alle kanten. En alle steun, ook in geld, is welkom!'' 

Voor informatie en opgave: www.geertwevers.blogspot.nl (bron: Achterhoek Nieuws)

Geen opmerkingen: